Oprescu l-a suspendat pe primarul Poșircă de la Vulturești

Prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, a emis ordinul de suspendare înainte de termen al primarului de la Vultureşti, Liviu Poşircă. Primarul a anunțat că va contesta ordinul de suspendare, la fel cum a contestat și decizia ANI.
În luna februarie a anului 2013, Liviu Eugen Poşircă, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Pe lîngă el, ANI a mai găsit, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi al conflictului de interese în materie administrativă în primarilor de la Uda - Florin Maria, Valea Danului - Vasile Dina şi Căteasca - Liviu Florian Năstase, dar şi a 4 viceprimari: Godeni - Cristian Laurenţiu Soare, Morăreşti - Nicolae Băjan, Lereşti - Marian Toader, Mozăceni - Marian Vochin. În cazul primarului de la Vultureşti, ANI a depistat că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27.07.2010 - 15.10.2010, întrucît a deţinut, simultan, atît funcţia de primar la Vultureşti, cît şi calitatea de administrator în cadrul SC PIRILAC FRESH TRANS SRL. Totodată, POŞIRCĂ LIVIU EUGEN se află în stare de incompatibilitate începînd cu data de 1.07.2011, întrucît deţine, simultan, atît funcţia de primar al comunei Vultureşti, cît şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul POŞIRCĂ LIVIU EUGEN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ. Primarul a contestat decizia, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Poşircă este incompatibil, conform raportului ANI. Primarul a făcut cerere de revizuire a sentinţei.
Primarul de la Vulturești spune însă că că el nu a făcut comerț și că așteaptă o decizie definitivă și irevocabilă de la o instanță în privința deciziei ANI. 

Citește și
Deși în cătușe pentru corupție, Horia Georgescu a avut dreptate: Liviu Poșircă incompatibil până la capăt

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.