Rezultat de Cartea Recordurilor cu un Ferrari pe Transfăgărășan

By August 04, 2015 1079

Unul dintre cei mai buni piloţi italieni a reuşit să parcurgă o parte din cel mai spectaculos drum din lume, în doar 9 minute. Ca să intre în Cartea Recordurilor, Fabio Barrone s-a antrenat serios timp de un an.
Luni, cu puţin timp înainte de ora 11.00, pilotul italian a luat startul de la Bâlea Cascadă. După 9 minute şi 13 secunde a ajuns la Bâlea Lac. La o distanţă de 13 kilometri.
Autoturismul Ferrari 458 Italia a fost fabricat în urmă cu câteva luni şi îi aparţine lui Fabio Barone, preşedintele celui mai mare club al proprietarilor de Ferrari din Italia. Acesta nu este pilot profesionist, însă a reuşit să scoată un timp foarte bun pe porţiunea cu serpentine dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.


Ferrari-ul condus de Barone poate atinge o viteză maximă de 320 km/h. Ajunge la 100 km/h în doar 3,4 secunde. Pentru traseul dificil şi periculos de pe Transfăgărăşan, maşina a suferit modificări.  „Drumul este incredibil. Credeam că o să terminăm cursa în 12 minute jumătate dar am mers într-adevăr foarte bine. Asfaltul a fost minunat şi am avut şi un copilot şi a mers totul la superlativ”, s spus Fabio Barone la finalul cursei.
Fabio Barone a obţinut anul trecut un rezultat sub 8 minute pe circuitul german de la Nurburgring, tot cu "roşia" de Maranello.
 Pentru evenimentul de luni, traficul pe Transfăgărăşan a fost închis timp de 4 ore, pe sectorul cuprins între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. În zonă s-au aflat mai multe echipaje ale poliţiei rutiere, şi foarte mulţi turişti şi-au lăsat maşinile la Bâlea Cascadă şi au făcut coadă la telecabină, pentru a putea urca la Bâlea Lac să vadă cursa.  Imaginile cu evenimentul de la Sibiu vor fi incluse într-un documentar.
 


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.