Un nou proiect Erasmus la Zinca Golescu :”Career Based Opportunities”

By Octombrie 27, 2017 1032

In cadrul Programului Erasmus+ gestionat de Comisia Europeana, prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, un nou proiect strategic intitulat ”Career Based Opportunities” se derulează la Colegiul National „Zinca Golescu” din Pitesti, conform informațiilor puse la dispoziția noastră de către prof. Aida GRECU, coordonatorul proiectului.
Cu numărul de referință: 2017-1-PL01-K219-038701, proiectul ce a debutat la 1 septembrie a.c. se va finaliza la 31 august 2019 si are ca parteneri instituții de învățământ din Polonia (Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych w Wolsztynie), Italia (I.t.c. Pacle Elsa Morante Limbiate), Bulgaria (Sredno uchilishte "Petko R. Slaveykov) si Turcia (Emirdağ Anadolu Lisesi). Coordonatorul proiectului, prof. Aida GRECU, care beneficiază deja de o experiență vasta in derularea si implementarea de proiecte europene, a subliniat însemnătatea proiectului „Career Based Opportunities” evocând cele 5 mari obiective, pe care acesta le vizează:
⦁ îmbunătățirea competentelor antreprenoriale ale elevilor;
⦁ ameliorarea relației dintre scoală si piața muncii;
⦁ creșterea șanselor de inserție pe piața muncii a tuturor elevilor, prin asigurarea egalității de șanse si a incluziunii socio-profesionale;
⦁ dezvoltarea competentelor lingvistice de comunicare in limba engleza, digitale si de cooperare in grupuri mixte;
⦁ dezvoltarea internaționalizării instituțiilor de învățământ implicate.
De asemenea, echipa de proiect constituita din: prof. Maria BROȘTESCU - Directorul Colegiului, prof. Daniela LUȚĂ - Directorul Adjunct, prof. Cristina CONSTANTINESCU, prof. Cristina VLĂSCEANU si prof. Aurel BĂDIȚĂ, oferă întregul suport pentru derularea activităților prevăzute si implementarea la standarde înalte a proiectului. Beneficiarii direcți ai proiectului Erasmus+ ”Career Based Opportunities” sunt atât elevi, cât și cadre didactice ale liceului, care vor avea oportunitatea de a realiza schimburi de bune practici față în față, prin intermediul mobilităților pe care le vor accesa pe perioada celor 2 ani de derulare ai proiectului.
Așteptările noastre se concentrează pe lărgirea orizonturilor elevilor noștri, dezvoltarea personală și profesională a factorilor implicați direct sau indirect, extinderea relației școală-piața muncii, consolidarea rețelei de parteneri europeni, astfel încât viitorul populației noastre școlare să capete contur, dar mai ales valențe europene.
Informațiile prezentate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului articolului, iar Comisia Europeană şi Agenția Națională în Domeniul Educației și Formării Profesionale nu sunt responsabile pentru felul in care este folosit conținutul acestor informații.
Detalii suplimentare pot fi găsite, accesând pagina Facebook dedicata proiectului: https://www.facebook.com/CNZG-Career-Based-Opportunities-2017-2019-345449055903931/

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.