×

Avertizare

A eșuat ștergerea 228-woeid.json

 Zinca Golescu se lansează in lumea antreprenorialului italian

By Februarie 22, 2018 2809

În perioada 25.02.2018-03.03.2018, un grup de elevi din cadrul Colegiului Național ″Zinca Golescu″, va participa alături de profesorii coordonatori Aida Mihaela Grecu și Aurel Valentin Bǎdițǎ, la o activitate transnațională de predare, învățare, formare, organizată de către liceul ITC Pacle Morante, din localitatea Limbiate, Italia.

Activitatea este inclusă în proiectul Erasmus+ KA2 ″Career Based Opportunities″/CBO, înregistrat cu numărul de referință 2017-1-PL01-K219-038701, proiect ce are ca parteneri țări precum Polonia (coordonator), Italia, România, Bulgaria și Turcia. Scopul proiectului este de a oferi tuturor celor implicați și ȋn mod special elevilor, oportunitatea de a-și îmbunătăți competențele antreprenoriale și de a-și crește șansele de inserție pe piața muncii, prin angrenarea ȋntr-o serie de activități specifice ,care presupun schimb de bune practici, organizarea de expoziții, pliante, planuri de afaceri, vizite de studiu, mese rotunde, ateliere de lucru, crearea unor firme de exercițiu, și, nu în ultimul rând, întâlniri cu antreprenori de succes, care sa le dezvăluie din experiențele lor și care să le servească drept ghizi în domeniu.

Elevii care fac parte din echipa de proiect au fost atent selecționați, în funcție de competențele creative, lingvistice, digitale, antreprenoriale dovedite. În vederea participării la această mobilitate, cu entuziasm și responsabilitate, au pregătit diverse materiale (pliante, broșuri, filmulețe de prezentare), au creat firme de exercițiu, dovedind dorință și capacitate de cooperare. Toate acestea vor fi prezentate partenerilor internaționali.

 Totodată, atât ei, cât și dascălii care-i vor însoți, s-au arătat entuziasmați și nerăbdători să descopere tainele antreprenorialului în viziunea și abordarea partenerilor italieni, convinși fiind că vor avea parte de experiențe constructive și interesante, pe care le vor valorifica și care le vor deschide noi orizonturi în construirea unor cariere de succes. Așteptările sunt cu atât mai mari, cu cât colegii de proiect din Italia, au experiență în domeniul antreprenorialului și propun spre desfășurare activități centrate pe provocările și oportunitățile existente în lumea de azi a muncii, pe surprinderea legăturilor pieței muncii cu învățământul secundar. Așa cum reiese din ghidul de călătorie pe care aceștia l-au pus la dispoziția participanților conform protocolului, se vor realiza vizite la două firme, unde vor avea loc întâlniri si discuții cu antreprenori în vederea identificării aspectelor care pot duce la creșterea șanselor de inserție pe piața muncii a tuturor elevilor.

Toate aceste activități vor fi ulterior diseminate și incluse alături de alte materiale ȋntr-o broșură a proiectului.

Așadar, implicarea elevilor și a dascălilor în proiecte de o asemenea anvergură, oferă prilejul dobândirii unor experiențe interesante, care-i vor ajuta în parcursul profesional, contribuind în același timp și la internaționalizarea instituției din care provin.

Informațiile prezentate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului articolului, iar Comisia Europeană și Agenția Națională în Domeniul Educației și Formării Profesionale nu sunt responsabile pentru felul in care este folosit conținutul acestor informații.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.