Mircea Sararescu

Mircea Sararescu

Astăzi, între orele 18.00-21.00, la Filarmonica Pitești va avea loc un eveniment caritabil de excepție. Acesta este dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județul Argeș  și nu numai, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

Licitație cu peste 40 de obiecte

Evenimentul va cuprinde atât o amplă licitație cu peste 40 de obiecte donate de meșteri populari, artiști, designeri, avocați, politicieni, oameni de afaceri, din partea Clubului FC Argeș, cât și un spectacol grandios de muzică populară și ușoară, susținut de artiști celebri. Paula Seling este cap de afiș, ea va susține un recital extraordinar de 45 de minute, dar pe scenă vor urca și interpretele Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra Doina Argeșului condusă de dirijor prof. Cătălin Iancu, de țimbalistul Cătălin Iancu junior, de Grupurile Folclorice "Flori Argeșene" și "Doruri Muscelene". În deschiderea evenimentului, ne vor încărca sufletele cu emoție și bucurie Grupul de copii și tineri cu nevoi speciale "Dansatori divini", dar și tânăra solistă Aneta Maria Geanina Chiriac, toți beneficiari ai Asociației Părinților și Copiilor cu Autism Argeș.

Paula Seling va cânta 45 de minute

Evenimentul caritabil este organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, având ca parteneri Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, Filarmonica Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică "Musicando cu Adina Sima", Inspectoratul Școlar Județean Argeș, UniversitateAa Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești. Împreună cu aceștia, dar și cu ajutorul sponsorilor (dintre care menționăm Supermarket Jam - sponsor principal, Supernova, Service Top Agro, Teilor și multi alții), respectiv al partenerilor media, APCA Argeș se adresează prin acest spectacol publicului larg pentru o mai bună conștientizare și acceptare a persoanelor cu nevoi speciale din jurul nostru, acestea și însoțitorii lor având intrare gratuită. Invitațiile au caracter de donație și sunt 100 RON pentru adulți, respectiv 30 RON pentru copii, și pot fi procurate și cu o oră înainte de spectacol, în limita locurilor disponibile, de la sediul Filarmonicii Pitești.

Ore de terapie gratuite și Marș de solidaritate

Toate fondurile care se vor strânge în urma spectacolului vor fi alocate continuării proiectului "Ore de terapie gratuite" acordate copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din cadrul APCA Argeș. Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza și mâine, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, un amplu Marș de solidaritate în centrul Municipiului Pitești, unde sunt așteptați cât mai mulți participanți pentru a face auzită și înțeleasă cauza Autismului. Pentru mai multe informații despre aceste evenimente, dar și cu privire la activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, se poate accesa site-ul www.autismulinarges.ro, dar și pagina de Facebook a organizației.

Astăzi a fost semnat contractul pentru construcția noului pod de pe DN 67B la Poiana Lacului, o investiție mult așteptată de către locuitorii din zonă și de către șoferii care tranzitează acest drum important care leagă Piteștiul de Drăgășani și Târgu Jiu. Lucrările vor începe luni, 1 aprilie.
Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi împreună cu Valerică Spirea, viceprimar al comunei Poiana Lacului, și cu Eduard Dima, director general adjunct al DRDP București pe amplasamentul unde va fi construit podul care va traversa Valea Răchita.
“Este un moment important, pentru că după multe piedici, inclusiv procese în instanță, încep lucrările pentru acest pod nou de care aveam cu toții mare nevoie. Cetățenii din Poiana Lacului și șoferii aflați în tranzit vor beneficia în curând de un pod solid care va asigura fluența circulației. Mulțumesc Guvernului și în special ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru modul în care sprijină modernizarea și dezvoltarea infrastructurii din județul Argeș. Am găsit deschidere totală și iată că pe drumurile din Argeș sunt investiții fără precedent. Argeșenii merită să se bucure de cele mai bune condiții de transport!”, a declarat Ion Mînzînă.
”Construcția acestui nou pod este este un proiect foarte important pentru locuitorii din Poiana Lacului. Știu cât de mult înseamnă această investiție pentru consătenii mei și mă bucur că echipa din care fac parte a reușit să deblocheze lucrările. Îi mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă pentru toată susțiunerea. Fac parte dintr-o echipă puternică, echipă care a dovedit că este cu adevărat aproape de argeșeni și face tot ce este nevoie pentru dezvoltarea și modernizarea localităților din acest județ, inclusiv pentru locuitorii din această frumoasă localitate!”, a declarat Valerică Spirea.
”Este o investiție mult așteptată. Construcția noului pod va dura aproximativ 12 luni și ceea ce mă bucură este faptul că au început și lucrările de asfaltare pe acest drum important. Iată că se poate!”, a declarat Eduard Dima.  
Podul de la Poiana Lacului care se află în administrarea CNAIR a fost distrus de inundațiile din 2014.
În paralel cu lucrările de la Poiana Lacului, CNAIR a început și lucrări de asfaltare pe segmentul Drăgășani – Târgu Jiu, un drum pe care nu s-au mai făcut reparați în ultimii 13 ani.

Vicepreședintele CJ Argeș și al PSD Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, dă de pământ cu PNL-iștii care aruncă cu noroi în conducerea CJ Argeș. Adrian Bughiu spune că turiștii de ocazie prin Argeș, făcând referire la sloganul PNL „La pas prin Argeș”, nu au niciun program concret sau o soluție la vreo problemă. Adrian Bughiu

"O mostră despre ce înseamnă să mergi la pas prin Argeș în mersul piticului!
 Nici nu a început campania electorală și tot ce fac pseudo-contracandidații noștri este să împroaște cu noroi în realizările din mandatul actualei echipe de conducere a Consiliului Județean Argeș, coordonată de președintele Ion Mînzînă cel care, fără îndoială, va obține din partea cetățenilor votul pentru încă un mandat.
Spuneam că nu i-am văzut pe acești turiști de ocazie prin Argeș propunând vreun program de guvernare locală sau măcar o singură soluție viabilă la vreo problemă. ? De exemplu, candidatul de sacrificiu al PNL susținea că CJ Argeș ar fi asfaltat numai 15 kilometri de drum județean pe an!
 Atâta indolență și autosuficiență rar mi-a fost dat să văd, mai ales că sunt totuși consilieri județeni PNL care au aprobat o mulțime de proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere inițiate de președintele Ion Mînzînă, pe toate axele de finanțare posibile și în toate comunele, indiferent de culoarea politică a primarilor!
 Avem 1200 de kilometri în administrare, cu o treime peste media națională, rețea care acoperă toate formele de relief. Sigur, mai sunt multe de făcut și în următorul mandat, dar eforturile au fost și rămân la cel mai înalt nivel și, în acești patru ani, am construit mai mult decât s-a făcut în ultimii 30 de ani!
 Din 2020 până în 2023, CJ Argeș a asfaltat 180 de kilometri de drum, inclusiv prin programe guvernamentale și fonduri proprii și deja au început lucrările pentru alte drumuri județene! ? Numai prin două proiecte pe fonduri europene - DJ 504 și DJ 503, am modernizat aproape 70 de kilometri! A fost o muncă uriașă, dar acest politruc nu are cum să cunoască ce înseamnă să atragi fonduri europene!
 Domnule (încă) prefect, nu este ca atunci când te-a scos Cîțu din foame și aloca bani după propriul plac exclusiv primarilor PNL! Nu e nici ca atunci când blochezi investiții prin contestații pe care le pierzi lamentabil în instanță de ești nevoit să te ascunzi prin munți sau să te dai lovit ca să nu te facă praf primarii din județ!
Știu! Atât puteți!
 Mai jos, câteva fotografii pe care le-am găsit la o căutare rapidă și care arată o părticică din ce a făcut PSD și Consiliul Județean, cu Ion Mînzînă", a precizat Adrian Dumitru Buhgiu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică, Muzeul Judetean Arges, instituție finanțată de Consiliul Judetean Arges, va organiza expoziția foto-documentară "Armata României, evoluție și transformări", urmată de o masă rotundă cu tema "20 de ani de la aderarea la NATO".
Manifestarea amintită, organizată cu sprijinul Direcției Informare și Relații Publice din Ministerul Apărării Naționale, se va desfășura vineri, 29 martie, la sediul Muzeului Județean Argeș, începând cu ora 9.00.

Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș la Administrația Fondului pentru Mediu pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor a primit finanțare! Anunțul a fost făcut de președintele Ion Mînzînă.
"Dragi argeșeni, o nouă veste bună! Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș pentru achiziția celor 17 microbuze electrice școlare și a stațiilor de încărcare aferente a primit finanțare de la Administraţia Fondului pentru Mediu.
 Suntem unul din județele care a primit OK-ul pentru toată suma, fără ajustări, pentru că am introdus localitățile care îndeplineau criteriile de finanțare.
 Important este că elevii din aceste localități vor putea ajunge la școală în condiții sigure și de confort crescut.
Vor ajunge microbuze la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina" Curtea de Argeş și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia" Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești. Le mulțumesc pentru colaborare primarilor și consilierilor județeni din aceste localități!", a transmis președintele CJ Argeș.

Astăzi a avut loc ședință a PSD Pitești în care mai mulți piteșteni au fost validați ca membri ai organizației municipale.
Printre noii membri se numără și prof. univ. dr. Ionel Didea, șef Catedră Științe Juridice la Universitatea de Stat din Pitești și notar public. Ionel Didea a fost și rector al Universității de Stat din Pitești, director al Penitenciarului Colibaşi, dar și cadru MAI. Experiența și buna pregătire profesională l-au propulsat pentru o perioadă și la Ministerul Justiției.
“Mă bucur că domnul Didea s-a alăturat echipei noastre. PSD Pitești se întărește, iată, cu oameni valoroși care au avut și au în continuare de spus un cuvânt important în societatea piteșteană și nu numai! Sunt sigur că împreună vom face lucruri frumoase pentru Pitești!”, a declarat Cristian Gentea, primar al Piteștiului și prim-vicepreședinte PSD Argeș.

Cinci consilieri municipali au intrat astăzi oficial în PSD Pitești. Este vorba despre Sorina-Marilena Coman și Dănuț Dinu care se alătură echipei PSD Pitești împreună cu viceprimarul Gelu Tofan și consilierii Ana Stan și Tiberiu Irimia care au anunțat trecerea de săptămâna trecută.

PSD ajunge, astfel, la 13 membri în Consiliu Local, asigurând stabilitate și continuarea proiectelor de dezvoltare a municipiului.

“Împreună am reușit să bifăm unele dintre cele mai mari investiții din istoria Piteștiului din ultimii 30 de ani. Mă bucur din tot sufletul că reușim să întărim această echipă, că reușim să avem un Consiliu Local puternic, caracterizat de dorința de a munci, de coeziune și bune intenții! Le doresc noilor colegi "Bun Venit!" și mulțumesc tuturor piteștenilor pentru încredere!”, a declarat primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, președintele PSD Pitești.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, s-a întâlnit cu Karien van Gennip, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Sociale și Ocupării din Regatul Țărilor de Jos (Olanda).
Discuțiile au vizat drepturile și situația lucrătorilor români în Țările de Jos, mobilitatea echitabilă a forței de #muncă, cooperarea în domeniul securității și sănătății la locul de muncă, formarea profesională și învățarea pe tot parcursul vieții, precum și cooperarea între ministerele de resort și instituțiile subordonate din cele două țări.
„Am decis să semnăm un Memorandum de #colaborare care să prevadă ținte clare și acțiuni comune pe linie de ocupare a forței de muncă și de inspecție a muncii. Una dintre aceste acțiuni este legată de informarea corectă a românilor care merg în Țările de Jos cu privire la drepturile pe care le au, la vulnerabilități și oportunități. În domeniul ocupării vom avea echipe comune de lucru pentru a crește vizibilitatea și rolul EURES (European Employment Services - Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă). Îmi doresc să implicăm în aceste acțiuni comune și autoritățile locale. Pe de altă parte, un obiectiv important al mandatului meu este și acela de a dezvolta economia socială în România și de a sprijini întreprinderile de economie socială, iar din acest punct de vedere putem învăța din bunele practici din Țările de Jos. Îmi doresc să maximizăm potențialul economiei sociale în România.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
Din delegația olandeză au mai făcut parte și Tim Versnel, viceprimar al orașului Rotterdam, și Hinke Nauta, șef adjunct de misiune Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București.
În Regatul Țărilor de Jos sunt în acest moment circa 60.000 de #români rezidenți. Aceștia lucrează în domenii de top (sănătate, IT), dar și în construcții și agricultură.

Susținerea producătorilor autohtoni este prioritară pentru PSD, pentru că siguranța alimenatară a românilor este fundamentală. Iar azi, în Argeș s-a demonstrat o dată în plus că se poate!
Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi împreună cu Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, în Stoenești, acolo unde doi argeșeni ne arată că munca susținută, pasiunea și sprijinul din partea autorităților pot aduce plus valoare.
La Stoenești s-a deschis un Centru de Colectare a laptelui realizat de Marius Oancea prin programul de investiții din zona montană finanțat de MADR și a fost inaugurat Punctul Gastronomic Local Casa Tanti Maria din Stoenești.
"Împreună cu primarii noștri am depus eforturi pentru a asigura infrastructura necesară dezvoltării satului argeșean. Și, grație programelor Guvernului Ciolacu, încep să se vadă și primele rezultate. Aici, la Stoenești, avem două modele de succes în ceea ce înseamnă inițiativa privată și finanțările puse la dispoziție de ministerul Agriculturii. Două exemple care ar trebui să îi motiveze și pe alți producători, iar pe noi să consumăm produse sănătoase și gustoase din Argeș", a declarat Ion Mînzînă.

"Președintele Ion Mînzînă este un om antrenat în câmpul muncii și atent la detalii. Vreau să îl felicit pentru #performanța în administrație și #investițiile record făcute în județul Argeș. Sunt lucrări care se execută în fiecare localitate. Îl felicit și pentru că tot timpul este alături de #producătorii agricoli", a declarat Petre Daea, fost ministru al Agriculturii.
"Zona montană înseamnă aproximativ 30% din suprafața județului Argeș, astfel că prezența noastră aici are ca scop promovarea acestor investiții, să arată oamenilor din zona montană că se poate dezvolta activitatea pe care o desfășoară și să o transforme într-o afacere profitabilă. Domnul ministru Petre Daea este cel care a pornit aceste programe pe vremea când conducea ministerul Agriculturii, iar președintele Ion Mînzînă, prin investițiile și acțiunile Consiliului Județean Argeș, a fost mereu alături de producătorii din zona montană" - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș, președintele Comitet de masiv grupa de munți Făgăraș și membru al Consiliului Național al Muntelui.
La cele două momente au fost prezenți și vicepreședintele CJ Adrian Dumitru BUGHIU, președintele Comitet de masiv grupa de munți Făgăraș și membru al Consiliului Național al Muntelui, subprefecții Marius Pîrvu și Bogdan Minciunescu, precum și primarii din zona montană din Stoenești, Lerești, Musătești, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț, Cetățeni, Vulturești, Hârtiești, Davidești și Brăduleț.

Proprietarii a peste 5.400 de imobile din comuna Dâmbovicioara, județul Argeș, vor primi în perioada următoare noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României, informează directorul OCPI Argeș Iustin Valentin OLTEANU. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene.
Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș a predat primăriei comunei Dâmbovicioara noile cărți funciare ale celor 5.441 de imobile.
În comuna Dâmbovicioara, lucrările de cadastru general au început în anul 2021 și au vizat o suprafață totală de 5.283 de hectare.
În prezent, din totalul de 102 UAT-uri din județul Argeș, sunt cadastrate în proporție de sută la sută nouă UAT-uri (Albota, Lunca Corbului, Ungheni, Miroși, Căldăraru, Izvoru, Recea, Sălătrucu, Rucăr, Dâmbovicioara). În restul UAT-urilor se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivelul întregii localități, cât și pe sectoare cadastrale.
PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.
Până în decembrie 2023, ANCPI a fost beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul a completat obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.
Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților cu fonduri europene va continua, deoarece proiectul a fost etapizat, potrivit Legii nr. 338/2023, fiind inclus în Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027.
Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe site-ul www.ancpi.ro.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.