Cercetaşii din Mioveni, la Centrul Scout de la Nocrich - Sibiu

By Iulie 14, 2015 748

În perioada 2 - 5 iulie, patru cercetași (Bianca Dragne, Andrei Nițu, Mihai Ciucă și Dragoș Țîrlea) de la Centrul Local “Dacia Felix “ Mioveni al Organizației Naţionale Cercetaşii României au participat la un stagiu de formare pentru construcţii de câmp (tabără). În cele 4 zile petrecute la Centrul Scout Nocrich de lângă Sibiu, echipa de cercetaşi argeșeni a învățat alături de peste 30 de cercetaşi din toată ţara să construiască doar cu ajutorul lemnului și sforilor diverse tipuri de construcții pentru tabără în aer liber.
“Profesorii” lor au fost cercetași din Argentina, Portugalia, Costa Rica și Cehia. Ei au încercat să transmită cât mai mult din experiența lor în acest gen de activități. Astfel că, la final, toți participanții să fie capabili să construiască un adăpost pentru ploaie, un loc de servire a mesei, un turn de observație, un podeț, o vatră de foc suspendată, un spălător/duș sau un loc de preparare a hranei.
Centrul Scout Nocrich este primul centru cercetășesc din România. Înființat în anul 2010, acesta găzduiește anual peste 500 de cercetași din toată lumea. Anual, la acest centru, se desfășoară activități diverse cum ar fi: tabere, ateliere de creație populară, ateliere de olărit, construcții, cursuri de limbi străine, concursuri etc.
În săptamânile următoare, Centrul Local “Dacia Felix” va organiza pentru cerceta;ii din Mioveni tradiționalul câmp (tabăra) de vară, în vecinătatea orașului. La acestă tabără sunt așteptați să participe cercetașii din Mioveni, invitați din țară dar și persoane care doresc să cunoască mai multe despre felul în care trăiesc, lucrează și se distrează tinerii cercetași.
Organizația Națională Cercetașii României este cea mai mare organizație non-guvernamentală din România, cu peste 4.000 de membrii și face parte din Organizaţia Mondială a Mişcării Cercetășești (WOSM), o mişcare globală, non-guvernamentală şi non-profit cu peste 30 de milioane de membri din 216 de ţări şi teritorii, două treimi din membri săi provenind din țări în curs de dezvoltare.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.