Decizie de ultimă ora: Unde va fi construit Muzeul Dacia!

By Iulie 31, 2015 800

Pregătirile pentru construirea Muzeului Dacia au fost începute de primăria Mioveni şi uzina Automobile Dacia.
S-au pus la punct mai multe detalii, printre care şi locaţia acestuia. De departe acest proiect poate aduce foarte mulţi vizitatori, însă rămîne de văzut cum va fi conceput pentru că pe de-o parte trebuie să aducă celor interesaţi atît partea istorică prin modelele produse şi evoluţia maşinăriilro folosite în producţie, cât şi o zonă de atracţie pentru generaţiile tinere În  cadrul conferinţei de presă de la PSD Argeş, primarul Ion Georgescu, a precizat că locaţia muzeului a fost schimbată, aceasta fiind acum lângă Bazinul de Înot Didactic pentru Copii şi Agrement din Mioveni, acolo unde va funcţiona şi un Centru de Informare Turistică.  
Muzeul va avea, pe lângă multe zone de interes tehnologic și o expoziție cu absolut toate modelele fabricate la Colibași. "Deja Dacia are la dispoziție, unele achiziționate de pe piața liberă, 28 de modele", a explicat primarul Ion Georgescu.
Edilul orașului a subliniat faptul că dorește ca Mioveniul să fie nu doar un oraș eminamente industrial, ci și un centru turistic. "Probabil că la primăvara va fi al doilea proiect cu muzeul Dacia. În ultimii 4 - 5 ani oraşul Mioveni s-a pregătit să fie şi unul turistic. În trei luni Centrul de Informare turisică va fi pus în fucţiune. Din ce cunosc, sunt doar 13 muzee de acest gen în lume. Pentru noi este important ca Mioveniul să fie și un oraș turistic. În scurt timp, centrul de informare turistică va fi inaugurat. Deja Mioveniul are puncte de atracție turistică, este parte din trasee turistice precum Ștefănești, Golești, Mioveni, Rucăr, Câmpulung sau Mioveni, Domnești, Curtea de Argeș. Cu acest muzeu al automobilului, cu siguranță vom deveni un reper pe harta turistică a țării", a mai arătat primarul Ion Georgescu.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.