Exclusiv! Mioveniul, la ceremonia prin care Oina a primit Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I

By Martie 24, 2015 864

Federaţia Română de Oină a participat marţi la ceremonia de înmânare a Înaltului Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Ceremonia s-a desfăşurat în Sala Tronului de la Castelul Peleş (Sinaia), în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, care în numele Majestăţii Sale Regelui Mihai I, va înmâna brevetul Federaţiei Române de Oină.

Evenimentul a fost găzduit la Castelul Peleșa colo unde, astăzi și mâine, este marcată printr-o serie de evenimente aniversarea zilei de naștere a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta.

La evenimentul de marţi de la Castelul Peleş au participat Alin Petrache – preşedintele COSR, Gabriela Szabo – Ministrul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală – secretar de stat în MTS şi foşti jucători de oină, conducători de cluburi sau parteneri ai sportului nostru naţional.

Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea de doi ani de zile sub Patronajul Casei Regale (din februarie 2013), într-o colaborare unică în istoria de peste 100 de ani a sportului nostru naţional.

La eveniment, Argeșul a fost reprezentat de orașul Mioveni, care a fost și cea mai numeroasă delegație cu care Federația Română de Oină a venit la ceremonie. Este vorba despre primarul din Mioveni, Ion Georgescu, Nicolae Tudose, președintele C.S. Dacia Mioveni 2012, dar și șeful Secţiei Oină CS Dacia Mioveni 2012, Dumitru Voiculescu. Asta în contextul în care delegația a numărat mai puțin de 20 de persoane.

"Am avut onoarea de a participa la Castelul Peleș unde Fed Rom de Oină a primit Patronajul Majestății Sale Regele Mihai I. Este o onoare pentru federația Română de Oină, pentru CS Dacia Mioveni 2012 pentru că am făcut parte din această delegație restrânsă și s-a recunoscut meritul orașului Mioveni, al clubului și al autorităților locale de a se implica activ în promovarea acestui sport național. La Mioveni, după 100 de ani, s-a reînnodat activitatea de oină la discilplina junioare II fete, lucru remarcat și de către responsabilii Federației Române de Oină", a declarat Nicolae Tudose, președintele C.S. Dacia Mioveni 2012.

Citește și

Ion Georgescu: Principele Radu va vizita Mioveniul

"Este un moment istoric, în care oina se reîntoarce acolo unde îi este locul. De familia regală este legată renașterea oinei moderne. În momentul de față, făcând un arc în timp, în locul unde Carol I a făcut acest minunat edificiu Castelul Peleș ne-am întors aici și am primit cu mare respect și onaore Patronajul Majestății Sale Regele Mihai I. Pentru cei care nu știu, în timpul lui Carol I oina a fost foarte cunoscută, la un moment dat în Monitorul Oficial a fost publicat integral regulamentul jocului de oină. La acest eveniment au venit aproximativ 20 de reprezentanți ai sportului nostru național. Ar fi fost cu siguranță mult mai mulți, dar atât ne-a permis protocolul", ne-a precizat Nicolae Dobra, președintele Federației Române de Oină. 


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.