Exclusiv! Trecea de cale ferată de la Mioveni va rămâne o capcană a morții cel puțin încă o lună

By Iulie 15, 2015 1050

Astăzi, la Prefectura Argeș, a avut loc o discuție între primarul Ion Georgescu, prefectul Mihail Oprescu și directorul CFR Craiova, pe tema sistemului de semnalizare de la trecerea de nivel peste calea ferată care face legătura dintre DN 73 și orașul Mioveni. În ciuda discuțiilor, această trecere va rămâne o adevărată capcană a morții pentru cel puțin încă o lună, până când, susține reprezentantul CFR, vor fi obținute anumite avize.
Situația nu a fost tocmai pe placul primarului Ion Georgescu, în condițiile în care sistemul de avertizare a fost realizat din fondurile locale. Și, cel mai important, pentru că, de când a fost pus în funcțiune, nu s-a mai întâmplat niciun incident rutier notabil. Până să fie pus în funcțiune, la această trecere de nivel au avut loc mai multe accidente mortale. Iar acum, când sistemul există, dar a fost oprit de CFR, pericolul a reapărut.
Situația de la Mioveni a ajuns și pe masa oficialilor din cadrul Ministerului Transporturilor, dar lucrurile nu s-au mișcat prea rapid, din cauza birocrației și a interpretărilor aberante ale legilor.

Din pricina unui transfer de proprietate a unei porţiuni de cale ferată de pe drumul care face legătura între oraşul Mioveni (bulevardul “I.C Brătianu”) şi drumul spre DN 73 (către Câmpulung Muscel), vieţile conducătorilor auto şi pietonilor  sunt puse în pericol. Începând de joi, 9 iulie a.c., de la orele 15.00, sistemul de semnalizare la trecerea de nivel peste calea ferată a fost oprit, fără a se face o informare oficială către administraţia locală şi către populaţie. Acestă măsură a fost luată din cauză că cel care era proprietarul tronsonului Ciumeşti – Câmpulung a renunţat la concesiune, porţiunea de cale ferată de pe drumul care face legătura între oraşul Mioveni şi drumul spre DN 73, intrând în proprietatea Regionalei CFR Craiova. Reamintim că investiţia aparţine Consiliului Local Mioveni, iar sistemul a fost pus în funcţiune la data de 21 iunie 2014.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.