Mioveni: Creșele și grădinițele din Mioveni funcționează pe 25 ianuarie!

Ministerul Educației a transmis că în toate școlile și liceele din țară cursurile sunt suspendate până luni inclusiv, din cauza pericolului gripei. De fapt, ar fi vorba de suspendarea cursurilor doar vineri, pentru că oricum astăzi este declarată zi liberă pentru celebrarea Micii Uniri. Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a anunțat însă că în orașul său creșele și grădinițele din Mioveni vor funcționa vineri, 25 ianuarie! El a explicat decizia luată prin faptul că vineri cea mai mare parte a părinților lucrează și mulți dintre ei nu au în grija cui să își lase copii.

"Anunț părinții că toate grădinițele și creșele din Mioveni vor fi deschise și vor funcționa la program normal și prelungit vineri, pe 25 ianuarie. Decizia a fost luată la nivelul orașului Mioveni pentru a veni în sprijinul părinților care lucrază pe platformele industriale din orașul nostru.
Totodată, țin să le mulțumesc angajaților creșelor și grădinițelor din oraș pentru faptul că au înțeles situația și au fost de acord să ne sprijine.
La recomandarea ministrului Sănătăţii, vineri se închid toate şcolile și liceele din tară. Ministerul Sănătăţii a informat, astăzi, Ministerul Educaţiei Naţionale despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru data de 25 ianuarie 2019 la nivel național", a precizat Ion Georgescu.


Recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor și răspândirii virusului gripal:
-Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
-Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei
-Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;
-Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;
- Continuarea vaccinării antigripale
- În funcție de situația epidemiologică,  unitățile sanitare sunt responsabile să limiteze accesul vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc crescut.
   
      Orice măsură suplimentară ce va fi luată pentru prevenirea răspândirii virusului gripal va fi comunicată opiniei publice.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.