Mioveniul, schimb de experiență cu experți francezi în asistență socială

Primarul Ion Georgescu anunță că o delegație franceză din orașul Ivry-sur-Seine, formată din reprezentanți ai serviciilor sociale s-au aflat într-o vizită de lucru la primăria Mioveni, unde s-au întâlnit cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială din oraș.
În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții asupra schimburilor de experientă privind politicile de incluziune socială a persoanelor vulnerabile, în special a persoanelor de etnie rromă, precum și posibilitatea de a aduce îmbunătățiri, prin schimburi de experiență și bune practici.
Ivry sur Seine din Franța, o localitate aflată în apropierea Parisului, cu o populație de 60.000 de locuitori, în care trăiesc și români. În ultimii ani, comunitatea franceză din această zonă a primit între 1500 – 2000 de români. Dintre aceștia, 450 de persoane fac parte din dispozitivul de incluziune socială. Majoritatea copiilor aparținând acestor familii sunt școlarizați având rezultate bune atât la nivel școlar, cât și la nivel de integrare în populația franceză.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.