Porți deschise la Stația de Epurare. Sute de elevi din Mioveni în vizită

By Martie 20, 2015 865

Ziua Mondială a Apei, eveniment inițiat de Organizația Națiunilor Unite în anul 1993, a fost celebrată și în acest an de S.C S.Ed.C Mioveni SRL, vineri, 20 martie.
Ca şi anul trecut, cu această ocazie, societatea a deschis porțile Staţiei de Epurare Mioveni.
La eveniment au participat aproximativ 200 de elevi de la Școala "Liviu Rebreanu" Mioveni, Școala "George Topârceanu", Şcoala cu Clasele I-VIII Colibaşi , Liceul "Iulia Zamfirescu" şi Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Cu această ocazie, elevii au putut învăța despre eforturile necesare pentru ca fiecare dintre noi să putem avea o apă curată și sănătoasă, un lucru banal în aparență, dar vital pentru viață.   
Deţinuţii de la Penitenciarul Colibaşi au participat, de asemenea la acest eveniment, vizitând și ei cea mai modernă stație de epurare din Argeș.
Reprezentanţii societăţii au însoţit vizitatorii în turul staţiei şi au prezentat cele mai importante puncte şi procedee utilizate de specialişti pentru ca apa uzată să fie, întotdeauna, în coordonatele tehnice corespunzătoare.
Elevii au participat şi la două concursuri.Primul a constat în completarea unui rebus despre poluarea apei " Strop de apa", iar cel de-al doilea în realizarea unor picturi, desene având ca temă ,,Apa- Și eu Prețuiesc Apa!".
Participanţii la concursuri au fost premiaţi de către organizatori cu abonamente gratuite la Bazinul de Înot Mioveni.
La finalul vizitei, elevii au primit şi câteva brosuri informative.
Evenimentul a fost organizat de S.Ed.C. Mioveni, cu sprijinul Primăriei Orașului Mioveni şi al S.C Pentarom SRL.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.