Primăria Mioveni: Proprietarii de terenuri sunt obligaţi să le îngrijească şi să le cureţe

Toţi proprietarii de teren privat, cu atât mai mult cei care dețin teren intravilan, au obligaţia legală de a-l curăţa periodic, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută. Pe lângă impactul negativ asupra peisagisticii urbane, acestea se pot transforma în adevărate focare de infecţie, pot genera adăpost pentru animale sălbatice, reptile sau alte viețuitoare, punând, în unele cazuri, în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, atrage atenția Primăria Mioveni.

Legislația în domeniu precum Legea nr. 273 / 2020, OUG 21 / 2002, Legea 62 / 2018, precum și Hotărârea Consiliului Local Mioveni nr. 80/ 2019 prevăd aceste obligaţii, a căror neîndeplinire se sancţionează cu amenzi.

Pe cale de consecință, fie că aveți domiciliul în oraș sau în altă localitate, atâta vreme cât dețineți terenuri pe raza administrativă a orașului Mioveni aveți obligația legală și morală de a vă igieniza proprietatea!

Nu doar cetățenii au această obligație! Atât instituţiile, cât şi firmele care deţin în proprietate, închiriere sau concesiune terenuri virane sau construcţii începute şi nefinalizate în intravilan sunt obligaţi să asigure igienizarea terenurilor prin tunderea periodică în decursul unui an a vegetaţiei şi eliminarea deşeurilor menajere şi nemenajere aflate în incintă.

Reprezentanții primăriei și cei ai Poliției Locale vor transmite avertismente tuturor proprietarilor care nu se conformează, iar cei care nu vor lua măsurile necesare se vor alege cu amendă.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.