Primarul Ion Georgescu, primit la Radio China Internaţional. Amănunt surprinzător din viața șefului secției de limba română!

O delegație a primăriei Mioveni, condusă de primarul Ion Georgescu, se află zilele acestea într-o vizită oficială în China, unde sunt purtate din nou discuții inclusiv despre viitoarea secție de medicină tradițională care va fi deschisă la noul spital din Mioveni. Printre întâlnirile oficiale din China, una aparte a fost cea a vizitei pe care delegația argeșeană a făcut-o la sediul Radio China Internațional - CMG. Ion Georgescu a fost primit de directorul redacţiei de limba română din cadrul Radiului. Un amănunt cât se poate de interesant a ieșit la iveală, pentru că directorul secției, Wu Min, a lucrat, la începutul anilor 90, la uzina Dacia, ca interpret pentru limbile română şi chineză, astfel că acesta s-a dovedit a fi un fin cunoscător al României şi oraşului Mioveni.

La Radio China Internaţional – membră a China Media Group (CMG) sunt asigurate programe în 65 de limbi, una dintre cele mai vechi secţii fiind cea de Limba Română, care în luna august 2018 a marcat 50 de ani de activitate. De asemenea, a subliniat ambițiile CMG de a dezvolta un conglomerat media care să asigure servicii de informare publică la nivel mondial, acoperind tot spectrul new media.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.