SmartCity la Mioveni: Iluminat inteligent

Un nou proiect SmartCity la Mioveni după aplicația dedicată orașului. În luna martie, se implementează la nivelul orașului proiectul pilot de tipul “SmartCity” – “Alimentare cu energie electrică, iluminat inteligent, camere de supraveghere video, ecran informații și stație de încărcare autovehicule electrice”. Lucrările de înlocuire a vechilor lămpi au început deja, în zona B-dul Dacia, Linie Ferată – statie Peco și vor fi finalizate la sfârșitul acestei luni.
Soluţia de iluminat public inteligent implementată la Mioveni are ca scop eficiența energetică, prin optimizarea consumului de energie şi a costurilor în ceea ce priveşte operarea şi întreţinerea sistemului de iluminat public.
Această soluție de smart city propune integrarea de senzori, utilizarea de lămpi cu consum redus și controlul de la distanță prin platforme de management și telegestiune. Acestea ajută la optimizarea atât a costurilor legate de consumul de energie, cât și a celor legate de operarea şi întreţinerea sistemului de iluminat public, pentru un oraș.
Printre beneficiile proiectului, amintim condiţiile de trafic și un mediu pietonal mai sigure. În plus, cu 99,99% timp de funcţionare, soluţia ajută la evitarea riscului de accidente din cauza defecţiunilor sistemului de iluminare. Cele mai multe dintre problemele de iluminare sunt detectate şi abordate înainte de observarea acestora cu ochiul liber.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.