Standul zonei Mioveni, cel mai vizitat la Sărbătorile Argeșului și Muscelului de la Golești (video)

“Ziua Fiilor și Fiicelor Argeșului și Muscelului” a reunit, sâmbătă, 26 august, la Muzeul Golești, mii de argeșeni veniți din toate colțurile, județului, țării și lumii. Sărbătoarea este dedicată tuturor argeșenilor din țară dar și din afara țării. “Ziua Fiilor și Fiicelor Argeșului și Muscelului” se desfășoară în cadrul “Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” - ediția a XI-a și este organizată de Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean, în parteneriat cu primăriile localităților din județ.

 Primarii s-au reunit în zone și au avut standuri unde au pregătit produse tradiționale specifice zonei. Cel mai vizitat a fost standul zonei Mioveni.

Mulțumesc tuturor celor care astăzi, la Complexul Muzeal Golești, au vizitat strandul Zonei Mioveni-Valea Argeșului și au gustat din bucatele noastre tradiționale fasole cu cârnați și murături, ciulama de ciperci cu mămăligă, varză cu carne de oaie la ceaun și plăcintă de mere. Astfel, orașul Mioveni alături de primăriile comunelor Boteni și Stâlpeni, cu sprijinul Centrului Cultural Mioveni și al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au reprezentat cu succes Valea Argeșelului, mâncarea tradițională gătită în tuci, la foc domol pe vatră și țuica la butoi reprezentâd atracții irezistibile - Ion Georgescu, primarul Mioveniului.

În acest an, tema evenimentului a fost - “FABRICAT ÎN ARGEȘ”. Astfel, au fost aduse în fața publicului, peste 40 de firme din Argeș, din domeniile cele mai diverse, de la industria auto până la industria alimentară, care au fost prezente cu propriile standuri, în parcul Golești. În plus, toate firmele participante au primit, din partea Consiliului Județean Argeș, TROFEUL "FABRICAT îN ARGEȘ"
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.