Tabăra de vară a cercetaşilor, a devenit o tradiţie la Mioveni

By Iulie 29, 2015 1014

 În perioada 23-26 iulie s-a desfășurat campul (tabăra) de vară a cercetașilor din Mioveni. Spre deosebire de anii precedenți, cand era organizat pe locul actualei zone de picnic a orașului Mioveni, anul acesta a avut loc pe dealurile comunei Davidești, la granița cu orașul Mioveni, langă cea mai frumoasă rezervație naturală din zonă: “Lacul lui Bârcă”.
Cei 17 copii, temerari și exploratori, împreună cu cei 5 lideri, au petrecut cele câteva zile învățând să construiască cu mâinile lor câteva tipuri de construcții specifice cercetașilor cum ar fi: o masă cu bănci, o vatră suspendată, un umbrar, o bucătărie. Toate acestea au fost ridicate doar din materiale naturale: lemn și sfoară de cânepă folosind unelte tradiționale. Tinerii cercetași au învățat cum trebuie să mânuiască un fierăstrău, un topor, un ciocan, dar și cât este de important să realizezi un nod corect pentru ca întreaga construcție să fie rezistentă. Autoritățile comunei Davidești au pus la dispoziție materialul lemnos folosit la construcții.
În pauzele dintre fiecare etapă a construcției, au putut învăța de la invitații lor, cum să acorde primul ajutor, cum să procedeze în caz de dezastre naturale sau au învățat câteva tehnici de autoapărare. Nu a lipsit nici tradiționalul hike (drumeție), pe crestele dealurilor din împrejurimi, descoperirea unui izvor cu apă potabilă, jocurile și concursurile cu tematică SCOUT.
Construcțiile de camp sunt specifice cercetașilor din întreaga lume, ele sunt realizate după anumite reguli, cu unelte tradiționale și trebuie ca la terminare să poată fi demontate și reciclate în așa fel încât să nu lase urme în locurile în care au fost construite.
Campul este o tradiție la cercetași, este cea mai importantă activitate din viața de cercetaș. În lume se organizează anual mii de astfel de tabere, unele dintre ele sunt locale, regionale, naționale sau internaționale.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.