Video! Artiștii de la Plai de dor din Mioveni, succes uriaș în fața a sute de mii de chinezi

O delegație a Primăriei Mioveni, condusă de primarul Ion Georgescu, a participat într-o vizită oficială în China. Dincolo de discuțiile la nivel înalt cu partea chineză despre secția de medicină tradițională care va fi în noul spital de la Mioveni și posibile investiții chineze în oraș, deplasarea a avut și o componentă culturală. Ansamblul Plai de Dor a avut un succes uriaș pe scena  Festivalului "2019 Beijing Chaoyang International Spring Carnival". Ansamblul de dansatori din Mioveni a fost însoțit de naistul Gabi Crivăț la acest Festival Internațional, organizat de sărbătoarea Anului Nou Chinezesc a reunit, în capitala Chinei, artiști din numeroase țări precum Anglia, SUA, Austria, Italia, Spania, Grecia, Polonia, Olanda, Columbia și România.
Trebuie subliniat că artiștii dansatori din Mioveni au făcut cinste orașului și României, fiind aplaudați de sute de mii de spectatori la fiecare din cele 10 reprezentații pe care le-au oferit în cadrul acestui festival.

La închiderea evenimentului, ca de altfel și în prima zi a festivalului, delegația și Ansamblul din Mioveni a fost vizitat de E.S. Basil Constantinescu, ambasadorul României în China. De altfel, acesta a și fost gazda mai multor întâlniri pe care delegația condusă de Ion Georgescu le-a avut. În plus, la sediul ambasadei, artiștii au oferit un spectacol cu ocazia preluării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Diplomați, jurnaliști și oficialități chineze, cu toții s-au prins la finalul spectacolului într-o horă a prieteniei spontan constituită, alături de tinerii artiști, demonstrând, încă o dată, puterea culturii de a crea coeziune între diferitele popoare.


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.