Video! Tătaru: Spitalul Covid de la Mioveni va rămâne ca secție de boli infecțioase. Ce se întâmplă cu concursurile și finanțarea

Ministrul Tătaru a precizat că secția de Boli Infecțioase, înființată pe fondul pandemiei de COVID-19 va continua să funcționeze la Mioveni și pe viitor, ca secție de tartare a bolilor contagioase, cu 25 de paturi. Tătaru a vizitat spitalul Mioveni, la invitația primarului Ion Georgescu. Pro Media TV a transmis live evenimentul și conferința de presă.

Ministrul a dat asigurări că cele 25 de paturi nu vor afecta finanțarea paturilor din noul Spital din Mioveni, ele urmând să fie finanțate separat.

La finalul vizitei, Ministrul Sănătății a declarat că se va face o analiză la nivel central pentru a putea asigura finanțarea pentru toate cele aproximativ 250 de paturi din unitate, la fel ca și pentru personal. Discuțiile și analizele pentru rezolvarea problemei privind finanțarea serviciilor medicale prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor continua și în zile următoare, ministrul dând asigurări că vor fi căutate cele mai utile soluții, astfel încât actul medical la Spitalul Mioveni să nu depindă doar de finanțarea de la bugetul local.

De asemenea, se caută soluții pentru organizarea concursurilor de angajare, care au fost blocate din cauza stării de urgență, astfel încât la Mioveni să poată fi angajat personal medical aferent, iar spitalul să funcționeze la capacitate maximă.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.