Dosarul FLOTA s-ar putea redeschide!

By Ianuarie 26, 2015 2544

 

Guvernul Romaniei, prin AVAS, va ataca, in instanta, clasarea, de către DNA, a dosarului Flota în care figura Traian Băsescu. DNA nu a comunicat inca solutia de clasare! Prejudiciul taie sansele CNM PETROMIN de a iesi din faliment. AVAS detine 70% din PETROMIN, parte civila in Dosarul Flota.
"Am cerut Ministerului Justiţiei şi AVAS să studieze decizia şi, în funcţie de concluziile la care vor ajunge, vom contesta sau nu respectiva decizie", a declarat premierul Victor Ponta, la România TV.

"Nu pot să comentez decizii ale magistraţilor (privind clasarea dosarului "Flota", n.r.), pot să spun doar că Guvernul răspune în faţa Curţii de Conturi şi riscăm ca peste un an, doi, trei să ni se spună că nu am făcut toate diligenţele pentru recuperarea unui prejudiciu", a adăugat primul-ministru.

DNA a clasat Dosarul Flota, în care fostul preşedinte Traian Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare. Procurorii anti-corupţie au decis, miercuri, 21 ianuarie 2015, "clasarea cauzei" întrucât "faptele nu există".

În urma unei solicitări adresate de România TV, Direcţia Naţională Anticorupţie informează că "prin ordonanţa procurorului din data de 21 ianuarie 2015, s-a dispus, faţă de Traian Băsescu, clasarea cauzei având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi delapidare, întrucât faptele nu există".

"În acest dosar, datorită cauzei de impunitate prevăzută de Constituţia României, prin rezoluţia din 19.10.2006, s-a dispus suspendarea urmăririi penale.

Ca urmare a încetării cauzei de suspendare a urmăririi penale, împrejurare ce a intervenit la data de 21.12.2014, prin ordonanţa din 12.01.2015, s-a dispus reluarea urmăririi penale cu privire la faptele sus menţionate.

Prin ordonanţa procurorului din data de 21 ianuarie 2015, s-a dispus, faţă de Traian Băsescu, clasarea cauzei având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi delapidare, întrucât faptele nu există", precizează DNA.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.