Maior a demisionat de la SRI. Coldea interimar

By Ianuarie 28, 2015 2172

Directorul SRI, George Maior, i-a înaintat, marţi, demisia de la conducerea Serviciului, preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului a acceptat-o, informează Administraţia Prezidenţială. Florian Coldea, directorul adjunct, a preluat conducerea SRI ca interimar. Maior a fost directorul SRI cu cel mai îndelungat mandat.

"Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI Preşedintelui României, marţi, 27 ianuarie Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, la începutul lunii ianuarie, la Adevărul Live, întrebat dacă ia în calcul numirea unor noi şefi la SRI şi SIE, că săptămânile viitoare va analiza această chestiune şi va comunica concluzia.

”Săptămânile următoare voi analiza această chestiune şi voi comunica concluzia, pentru că nu o am”, a afirmat preşedintele Iohannis, întrebat dacă ia în calcul schimbarea şefilor SRI şi SIE.

Chestionat dacă directorul SRI, George Maior, ar trebui să îşi continue mandatul sau ar trebui schimbat, în condiţiile în care acesta a anunţat că îşi depune mandatul la dispoziţia noului preşedinte, Klaus Iohannis a spus: ”Cred că e o discuţie puţin artificială. Postul este ocupat, SRI funcţionează în parametri buni, nu văd de ce ar trebui să forţăm o astfel de discuţie. Chiar nu simt nevoia de a face din asta o temă”.

În data de 5 noiembrie, directorul SRI, George Maior, a afirmat că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare.

"La momentul învestirii noului preşedinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Până la acel moment şi atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor", a precizat George Maior, într-un comunicat de presă.
Maior a avut mai multe atacuri la adresa CCR după ce legile Big Brother, așa cum au fost numite generic legile siguranței naționale au fost declarate neconstituționale.

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.