Victor Ponta, poziții de forță înainte de Comitetul Executiv

By Ianuarie 26, 2015 2428

Victor Ponta a declarat, luni, că doreşte introducerea categorică în Statutul partidului a unor prevederi suplimentare cu privire la ce se întâmplă cu funcţiile politice şi cu funcţiile administrative ale membrilor PSD implicaţi în diferite faze ale unui proces. El le-a transmis liderilor PSD că priortitatea trebuie să fie actul de guvernare.

Victor Ponta dorește introducerea în statu a unor prevederi suplimentare cu privire la suspendarea și excluderea, dacă este cazul, a membrilor care au probleme în justiție, în funcție de fazele procesului în care sunt implicați.

El chiar a avertizat că, dacă partidul nu va aprobă aceste modificări, atunci el nu mai continuă în fruntea PSD. "Să-şi găsească alt lider", a declarat Victor Ponta.

Ponta și-a explicat rațiunea, spunând că că partidul poate câştigă alegerile locale şi parlamentare din 2016 numai dacă se fac aceste modificări. Ponta a mai spus că dacă "altul" din partid consideră că va fi bine dacă lucrurile rămân aşa, atunci partidul să meargă cu  acela la conducere.
 
Victor Ponta le-a mai transmis liderilor din partid că PSD trebuie să fie preocupat 99% de guvernare şi 1% de scandal intern. "Vreau să spun un singur lucru, cred că nu doar după votul de ieri din Grecia, dar după tot ce se întâmplă în Europa, cred că şi 2015-2016 noi trebuie să ne consumăm 99% din energie, din resursele noastre, din cunoştinţele noastre, pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor, pentru pensii, salarii, şcoală, spital, drumuri, şi să lăsăm opoziţia să-şi consume 99% din energie cu scandal politic", a declarat Victor Ponta în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.
CExN al PSD urmează să stabilescă data Consiliului Naţional al PSD în care se vor propune modificări la Statut, se va face analiza alegerilor prezidenţiale şi se va decide data Congresului PSD.

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.