A murit sindicatul de la Dacia? În toiul scandului privind creșterea vârstei de pensionare, Turcan a venit la uzină, iar sindicaliștii au stat la pupături!

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a fost joi în Argeș, într-o vizită de lucru. Aceasta s-a deplasat, în prima parte a zilei, la uzina Dacia din Mioveni, împreună cu președintele PNL Argeș cu inspectorul general de stat de la Inspecția Muncii, Dantes Nicolae Bratu și cu șeful ITM Argeș, Ion Samoilă. În urma acestora a venit și Adrian Miuțescu, comoara politicii românești.
Desigur, la Dacia s-a vorbit despre cât de grozavă este uzina, și este, pentru că francezii știu să facă bani, românii sunt buni muncitori și pentru că programul Rabla este aproape cu dedicație pentru uzină. Ceea ce totuși nu este rău, trebuie să ne ajutăm și industria internă. Dar știți ceva, nu asta este știrea, ci faptul că Raluca Turcan s-a întâlnit și cu reprezentanții SAD.
Ce scrie în chiar comunicatul PNL?
"La întâlnirea cu reprezentanții SAD, ministrul Muncii și Protecției Sociale l-a asigurat pe președintele Viorel Ungureanu că este deschisă la dialog și că așteaptă propunerile lor"! Pe vremuri, Sindicatul Dacia reprezenta o forță cu adevărat. Pe vremuri, acest sindicat lua poziție când guvernanții se pregăteau să ia o măsură aberantă sau când deciziile acestora afectau interesele angajaților. Indiferent dacă aceste măsuri erau luate de PDL, PSD sau PNL.
Astăzi... Poate că noua conducere este lipsită de experiență. Sau cine știe, doar atât poate.
Cert este că la Mioveni a ajuns ministrul care pregătește majorarea vârstei de pensionare în România, ministrul care a dat cu flit creșterii alocațiilor, iar sindicaliștii nu i-au pregătit nimic. Și-au uitat tobele, fluierele și toate celelalte accesorii acasă. Și calitatea de sindicaliști, se pare! 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.