Adrian Bughiu și Cristian Gentea la sfințirea Centrului medico-social de la Mavrodolu!

La îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului au fost definitivate lucrările la Clinica Medicală ,,Sfânta Muceniță Filoteea”. Aceasta a fost amenajată în curtea bisericii parohiei Mavrodolu din municipiul Pitești, prin implicarea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și a conducerii parohiei Mavrodolu. Peste 1000 de pacienți cu probleme financiare vor beneficia, anual, de analize și tratement gratuite.

Chiriarhul Eparhiei a săvârșit slujba de binecuvântare a cabinetelor medicale, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La eveniment au participat și reprezentanți ai administrației locale și centrale, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, respectiv dl vicepresedinte al CJ Argeș, dl Adrian Bughiu, precum și credincioși din municipiul Pitești.

"Activitatea medicală din noua clinică va fi desfășurată în baza parteneriatului cu clinica privată ,,Dr. Irimia” din municipiul Pitești.  Astfel,  mai mulți medici care activează în această clinică vor oferi gratuit următoarele servicii medicale: recoltare analize probe biologice, consultații medicină internă, ecografie generală, stomatologie, psihiatrie, psihologie, O.R.L. și cardiologie, unui număr de 80 de beneficiari lunar, cazuri sociale, care vor fi selectate de către Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al  Arhiepiscopiei. Clinica parteneră în acest proiect social a fost reprezentată la eveniment de medicii Victoria, Tiberiu și Naza Suher Irimia.

Cu mare bucurie am participat, astăzi, alături de Cristian Gentea, la slujba prin care Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic a sfințit Centrul Medico Social "Sfânta Filofteia".
O realizare a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, prin Parohia Mavrodolu, în colaborare cu Centrul Medical DR. IRIMIA, în cadrul căruia, de la anul, lunar, 80 de persoane cu posibilități materiale reduse vor beneficia de terapie și de consultații medicale pe mai multe specializări, de la ORL, medicină internă și până la stomatologie.
Sunt convins că actul medical de calitate nu se poate face fără credința în Dumnezeu și sunt impresionat de ceea ce s-a realizat, dar și de acest parteneriat deosebit între o clinică privată medicală și Biserica noastră!
Să fie cu folos!", a precizat Adrian Dumitru BUGHIU.


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.