Adrian Dumitru Bughiu, după ce ministrul Educației a modificat reglementările din prima zi de la reluarea școlii: Nu știu cu cine se consultă

După două săptămâni de vacanță forțată, elevii s-au întors la școală în peste 60% din școli, mai exact în unitățile de învățământ unde gradul de vaccinare al cadrelor didactice depășește 60%. În rest, școlile s-au reluat în format online. Nemulțumirile au izbucnit, așa că, în prima zi de la reluarea școlilor, ministrul Educației a revenit și a anunțat o nouă propunere, și anume că în zonele unde gradul de infectare este de sub 3 la mie, cursurile se vor ține va fi în format fizic indiferent de pragul de vaccinare al personalului atins în școli.

Lipsa de predictibilitate și de coerență a ministrului a fost taxată de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Bughiu, care îl acuză pe ministru că ia decizii de unul singur, fără să se consulte cu părțile implicate în actul de educație.
"Ministrul demis Sorin Câmpeanu reușește să dea din nou peste cap organizarea în școli.
Deși a avut două săptămâni la dispoziție pentru a se organiza și a veni cu un plan cât mai simplu și mai eficient, în prima zi de la reluarea cursurilor, acesta a venit cu noi modificări, conform cărora în zonele cu incidență sub 3% rată de infectare să se renunțe la pragul de vaccinare.
Nu știu cu ce specialiști se consultă acest (încă) oficial al statului român. De fapt, nu știu cu cine se consultă dl Câmpeanu pentru că, din câte am înțeles, cu profesorii, cu sindicatele din domeniu, cu structurile asociative care îi reprezintă pe părinți și pe elevi nu s-a consultat. Fiecare ministru ia decizii de capul lui, sabotând practic orice idee că statul acționează rațional și eficient în lupta împotriva efectelor pandemiei.
PS: Deși suntem în luna noiembrie, lipsesc în continuare testele non invazive în școli, deși soluția testării la câteva zile a elevilor și a cadrelor didactice este cea mai eficientă în depistarea cazurilor de infectare cu acest virus și ar oferi și o radiografie la nivel de unitate de învățământ. Ministrul demis Sorin Câmpeanu nu are nici o scuză pentru această lacună majoră în pregătirea începerii activității școlare din cauza căreia au de suferit în primul rând elevii și cadrele didactice", a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Bughiu.


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.