×

Avertizare

JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /home/customer/www/proarges.ro/public_html/cache/mod_sp_weather/228-woeid.json

Alegerile din Bulgaria câștigate de un partid fondat acum mai puțin de două luni și cu mesaj împotriva corupției

Șoc în Bulgaria, acolo unde un partid fondat de doi oameni de afaceri în urmă cu mai puțin de două luni, a câștigat alegerile. Partidul, intitulat Continuăm Schimbarea, a avut un mesaj anticorupție. Formațiunea “Continuăm Schimbarea” a fost creată în septembrie de antreprenorii Kiril Petkov și Assen Vassilev, ambii absolvenți ai Universității Harvard. Partidul are șanse să formeze o coaliție cu socialiștii și două mici formațiuni anticorupție.

Disputele politice i-au împiedicat pe opozanții fostului premier Boiko Borisov să formeze un guvern după precedentele două runde de alegeri, din aprilie și iulie.

Bulgarii s-au săturat de acest impas, care a fost considerat ca fiind un obstacol în calea perspectivelor economice ale țării, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 care copleșesc spitalele.

 
Noul partid anti-corupție, ”Continuăm Schimbarea”, este cotat cu aproximativ 26% din voturi, au arătat noile sondaje la ieșirea de la urne realizate de Alpha Research, Gallup International, Market Links și Trend. Sondajele plasează partidul de centru-dreapta GERB al lui Borisov pe locul al doilea, cu aproximativ 23-24%.
 
 

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.