Ambasadori de pe trei continente, cu peste 800 de milioane de locuitori, întâlnire cu mediul de afaceri din Călinești!

Ambasadori de pe trei continente, reprezentând peste 800 de milioane de cetățeni, au fost prezenți la Călinești. Primarul Mihai Georgescu a fost gazda unui eveniment de înaltă ținută al cărui scop a fost de a dezvolta relațiile culturale, administrative, medicale și de afaceri din zona Argeșului și cu precădere din Călinești.
Printre figurile marcante ale întâlnirii s-au numărat Excelența Sa Zafar Iqbal - Ambasadorul  Republicii Islamice Pakistan în România, Excelența Sa Okafor Desmond Chidi - însărcinatul cu Afaceri cu rang de Ambasador al Ambasadei Nigeriei la București și reprezentanți economici ai Ambasadelor din Turkmenistan, Republica Moldova, Tunisia, Indonezia, Belgia și Maroc. Oaspeții din afară au fost întâmpinați și de subprefectul Marius Pârvu, de inspectorul general școlarjudețean  Dumitru Tudosoiu și de președintele Camerei de Comerț, Industrie, Turism și Agricultură, George Caval. Consiliul Județean Argeș a fost reprezentant de consilierul județean și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului din Călinești, medicul Viorel Enache, cel care a și tranmis invitaților mesajul președintelui Ion Mînzînă.
La întâlnire au fost și reprezentanți ai mediului de faceri din Călinești, atât de origine română, cât și ai companiilor cu acționariat majoritar străin, dar și din județ, din diverse domenii. Aceștia au identificat rapid posibile piețe de desfacere sau de import de forță de muncă sau materie primă.
Evenimentul, intitulat Romanian Investment Zoom Călinești a cuprins și vizite la Spitalul de Boli Cronice Călinești, administrat de Consiliul Județean Argeș, care este și cea mai mare unitate medicală din județ care oferă servicii de tratament pentru boli cronice și paliative, Mănăstirea Râncăciov, monument istoric din sec XV, intrat în reabilitare, companii private și Asociația Sportivă Viitorul 2019.
"Astăzi a fost o zi în care am reușit să aducem la masă, la Călinești, cea mai mare comună din județ și a treia din țară, ambasadori de pe trei continente și oameni de afaceri din zonă pentru că încercăm să dezvoltăm cât putem de mult comunitatea noastră. Cu sprijinul pe care îl primim de la Consiliul Județean, facem eforturi să modernizăm infrastructura din localitate însă cred că, dezvoltând mediul economic, putem aduce bunăstare în comună pentru a ajunge la dezideratul la care țin atât de mult: În Călinești merită să trăiești! Le mulțumesc pentru disponibilitatea conducerilor companiilor AKA AUTOMOTIV -manufacture of other parts and accessories for motor, ASC INTERNATIONAL ROAD CARGO –Agriculture activity și IMPERA ART CONSTRUCT—Construction residential and non-residential buildings, VATRA VECHE PAN și tuturor celor prezenți. 
Le mulțumesc autorităților județene care ne-au fost alături și mă bucură enorm faptul că deja au fost identificate posibile zone de cooperare. Cu această ocazie le-am și transmis oaspeților noștri invitația de a participa la Zilele Comunei, în perioada 17-19 mai, și am și primit confirmări de participare" - a precizat primarul Mihai Georgescu.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.