Andrei Gerea, campanie pentru reluarea activității la Institutul Cantacuzino

Deputatul Partidului RE:START ROMÂNIA, Andrei Gerea, susține și promovează o campanie pentru reluarea într-un timp cât mai scurt a activității Institutului Cantacuzino, pe vremuri, centru de descoperire a vaccinurilor recunoscut în Europa, dar închis de ignoranța guvernanților. Între timp, institutul a trecut în suborindea Ministerului Apărării care face pași, din păcate prea timizi, în reangajarea cercetătorilor și obținerea de licențe pentru fabricarea de vaccinuri.

"Am semnat și promovat campania inițiată de #AlinaNegoescu prin care se cere Guvernului alocarea de fonduri pentru sprijinirea #InstitutuluiCantacuzino să producă din nou vaccinuri.
Nu am avut atribuții în funcțiile exercitate pentru a interveni, dar am atras atenția în numeroase rânduri asupra necesității ca România să aibă funcțional Institutul Cantacuzino, acum Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino” (după cea mai recentă denumire, odată cu intrarea în subordinea Ministerului Apărării).

Nu mi-aș fi dorit niciodată să apară o astfel de pandemie cu efecte tragice în toată lumea, pentru a vedea acum limpede cât de important este ca o țară să poată face cercetări, să încerce să aibă un răspuns cât mai rapid sau să poată produce un vaccin pentru care nu ar trebui să aștepte la coadă pentru a-l importa.

Rămân contrariat că nici până astăzi nu am auzit pe nimeni de la nivelul de conducere al Guvernului care să aducă vorba despre Institutul Cantacuzino. Mi-aș dori ca această încercare să fie momentul în care statul să înceapă să investească masiv în relansarea activității Institutului.

Am tot spus că este nevoie să ne axăm pe resursa umană a acestei țări. România are cercetători recunoscuți la nivel mondial în numeroase domenii. Este evident că intrăm într-o etapă a existenței umane în care activitatea de cercetare, mai ales în domeniul medical, va fi vitală. Cred că lumea are multe de învățat din ceea ce vom trăi în acești ani. Important este să învățăm și noi și să acționăm pe cale de consecință.

Susțineți și voi campania Institutul Cantacuzino - vaccinuri AICI ", a transmis deputatul de Argeș Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.