Andrei Gerea cere plafonarea prețului la alimentele de bază

Deputatul de Argeș Andrei Gerea a remaract decizia Guvernului de plafona tarifele la utilități și la combustibil și a cerut, suplimentar, suplimentarea prețurilor la alimentele de bază. "Mă bucur să văd că Guvernul a decis, în sfârșit, plafonarea tarifelor la carburanți și la utilități ( energie electrică și termică, gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate) pe timpul stării de urgență, pentru că, așa cum am arătat în precedentele expuneri, puterea de cumpărare a cetățeanului ar fi scăzut foarte mult din cauza speculațiilor făcute de diverși furnizori și, pe de altă parte, a înghețării sau chiar pierderii veniturilor, în funcție de cât de afectat este locul de muncă al fiecărui român în parte.

Consider însă că se impune plafonarea prețurilor și la alimentele de bază, pentru că se simt deja creșteri semnificative ale acestora.

FOARTE IMPORTANT: Guvernul trebuie să impună plafonarea tarifelor și/sau prețurilor pe tot lanțul nu doar, așa cum s-a întâmplat până acum, pe spinarea producătorului, în timp ce vânzătorul final nu avea nicio constrângere. Să nu se înțeleagă că sunt împotriva mecanismelor economiei de piață, dar în situația în care suntem și în starea de urgență, toată lumea trebuie să participe la efort", a subliniat Gerea.

După ce a cerut sprijinirea agenților economici români care își pot modifica sau retehnologiza linii de producție pentru a furniza echipamente medicale de protecție, deputatul de Argeș a afirmat că guvernul trebuie să instituie reguli stricte și la vânzarea acestora în farmacii, în momentul în care aceste echipamente vor apare în lanțurile de farmacii. "O altă măsură care ar trebui introdusă este aceea a raționalizării vânzării de produse de protecție (măști, mănuși, dezinfectanți) în momentul în care acestea vor începe să revină în lanțurile de farmacii, pentru a se evita achiziția acestora în exces de anumite persoane, în timp ce ceilalți vor rămâne tot cu varianta improvizațiilor sau achiziției de produse îndoielnice de pe diferite site-uri.
De asemenea, prețul acestor produse trebuie supravegheate, pentru ca fiecare cetățean să își poată permite o protecție de bază", a mai arătat Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.