Andrei Gerea: Guvernul să intervină pentru a debloca accesul IMM-urilor la creditare!

Deputatul Andrei Gerea cere Guvernului intervinăpentru a determina BNR și băncile modificereglementările astfel încât societățile care vor contracteze credite nu mai fie analizate în bazaunor criterii care erau funcționale înainte de efectelecrizei generate de pandemia de COVID-19. Fostulministru al Economiei și ulterior ministru al Energiei, Mediului de Afaceri și IMM-uri a mai atras atenția menținerea acelorași normative va bloca accesulIMM-urilor la creditare.
De asemenea, deputatul de Argeș a reiteratnecesitatea ca toate firmele care au maximum 10 angajați fie scutite de la plata contribuțiilor pânăla finele anului, astfel încât poată rezista pe piață, având în vedere specificitatea finanțării IMM-urilor.

"Am atras atenția în nenumărate rânduri asuprafaptului IMM-urile, adică afacerile autohtone (șicompaniile cele mai corecte în relația cu statul) nu vor putea fi salvate cu un simplu program de creditare. Am cerut scutirea de la plata contribuțiilorpentru firmele care au până în 10 angajați până la finalul anului.

Ieri a fost adoptată legea IMM Invest. În Parlament a fost dublat plafonul garanțiilor acordate pentrucompanii. Foarte bine, am spune! În realitate, nu ajută cu nimic!
Pentru ceea ce am spus se va întâmpla se întâmplă. Fără schimbarea normelor și a criteriilorprin care se poate accesa plafonul de garantare, IMM-urile nu vor putea accesa credite. Practic, băncile, deși au garanții de la stat, refuză IMM-urile.De ce? Pentru băncile lucrează cu aceleașinormative ca în stare de normalitate, deși acestprogram a fost conceput tocmai pentru a ajutafirmele treacă peste efectele coronacrizei, dupăstarea de urgență.
Degeaba a fost stabilit un plafon de garantare, pentru băncile blochează creditarea.

Guvernanții se trezească! lase temelepoliticianiste și electorale și își facă treaba așacum trebuie, pentru nu Parlamentul poate impună prin lege această reglementare.
Este treaba guvernanților se întâlnească cu BNR, cu Asociația Băncilor din România și găseascăsoluții. Altfel vom rămâne cu un număr infim de companii care au acces la fonduri. Și un număr uriașde afaceri mai mici care vor pune lacătul definitiv", a subliniat Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.