Andrei Gerea, mesaj după Brexit: Keep calm and strong, in EU!

By Iunie 26, 2016 1405

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Argeș Andrei Gerea, a postat pe contul de Facebook poziția sa cu privire la referendumul în urma căruia cetățenii din Marea Britanie au decis ca țara lor să iasă din Uniunea Europeană.
Fostul ministru susține că statul român trebuie să negocieze, cu această ocazie, atât cu Marea Britanie, cât și cu Uniunea Europeană, condiții cât mai favorabile pentru românii care trăiesc și lucrează în străinătate, pentru a le proteja drepturile și interesele.
Andrei Gerea a mai arătat că decizia britanicilor arată că este nevoie de o redefinere a proiectului și a instituțiilor Uniunii Europene. "Ieșirea Marii Britanii din UE ar trebui să determine o schimbare de atitudine a României pe plan extern. După acest Brexit, românii ar trebui să înceteze să mai fie priviți cu neîncredere. Sigur, avem defectele noastre dar rămânem o națiune puternic pro-europeană. Ar trebui ca acest lucru să se audă mult mai clar la nivelul întregii Uniuni Europene.
Marea Britanie va rămâne un partener puternic al României, sunt convins de acest lucru, dar la acest moment mă preocupă mult prea puțin ce se va întâmpla în Regat. Mă interesează mult mai mult cum va negocia România, prin liderii ei, atât relațiile cu Marea Britanie, cât și poziția în Uniunea Europeană.
Este un moment cheie care trebuie exploatat corect și cu înțelepciune în folosul cetățenilor români (foarte mulți și din Argeș) care trăiesc și muncesc atât în Marea Britanie, cât și în țările UE.
Liderii europeni înțeleg foarte bine că acest Brexit poate duce la o reacție în lanț în întreaga Europă, în care euroscepticismul și partidele extremiste capătă un nou avânt. Chiar Uniunea Europeană este în pericol. Pe de o parte, din cauza birocrației excesive. Dar mai ales din cauza inegalității și a tratamentului incorect tolerat față de anumite țări.
România trebuie să arate că merită să rămână în Uniunea Europeană, iar liderii UE trebuie să înțeleagă acest lucru și să se comporte ca atare.
Keep calm and strong, in EU!", a postat Andrei Gerea pe contul de Facebook.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.