Andrei Gerea: Populația are nevoie de informații pentru a avea încredere că vaccinul împotriva COVID este sigur

Deputatul independent Andrei Gerea a avertizat că populația are nevoie de informații cât mai clare și de asigurări din partea specialiștilor pentru a avea încredere în vaccinul împotriva COVID. El a subliniat și că autoritățile trebuie să se implice și să ia toate măsurile dar și să se asigure că vaccinul este sigur pentru cei care se vor vaccina. Intervenția lui Andrei Gerea vine în contextul unei reale dispute în spațiul public privind viitorul vaccin împotriva COVID. România a plătit deja avansul pentru dozele de vaccin. ”Se vorbește foarte mult despre vaccinul împotriva COVID. Remarc din nou că cercetarea românească, în ciuda unor declarații, a cam rămas pe dinafară din nou. Dacă nici în astfel de momente nu înțelegem de ce alții, mai ales europenii, investesc atât de mult în cercetare, nu știu când mai putem înțelege.

În al doilea rând, și subliniez de la început că sunt un susținător al vaccinării, îmi doresc ca vaccinul pe care îl vom importa să fie sigur. Cred că este foarte important, având în vedere termenul foarte scurt în care acest vaccin se pare că va fi produs, ca populația să știe că nu devine victima unor efecte adverse periculoase. Sau că vaccinul nu a fost administrat corect (mă refer aici la condiții de depozitare, transfer etc). Am văzut pregătirile care se fac în alte țări. Nu am văzut astfel de imagini și la noi.
Sincer, nu prea mă mai interesează declarațiile unora sau altora, nu mă interesează nici că acest vaccin este administrat în alte țări. Mă interesează doar să se respecte dreptul la viață și la sănătate al cetățenilor români. Acesta este singurul argument care poate conta cu adevărat”, a menționat Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.