Andrei Gerea, proiect PPU important pentru tinerele familii: Fondul de Solidaritate Locuințe pentru tinerii români

Parlamentarii umaniști propun înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”. Va fi un fond dedicat tinerilor familiști, cu vârsta până la 35 ani, care doresc să acceseze credite pentru locuințe, pot plăti ratele pentru acestea, dar nu au avansul necesar.

Deputatul de Argeș Andrei Gerea, fost ministru al Economiei, consideră că proiectul de lege aduce un plus atât pentru tinerele familii și zona rurală, cât și pentru companiile dispuse să sprijine finanțarea acestui Fond de Solidaritate.  "Am depus în Parlamentul României, împreună cu Grațiela Gavrilescu și ceilalți colegi parlamentari din gupul umanist, un proiect de lege care prevede înființarea unui Fond de Solidaritate intitulat Locuințe pentru tinerii români, destinat tinerilor cu vârsta până la 35 de ani.

Până acum, parlamentarii PPU (social-liberali) au depus în Parlament un proiect de lege care le-ar putea permite firmelor să angajeze persoane cu experiență ieșite la pensie, dar și un proiect de modificare a legii dialogului social care vine atât în sprijinul angajatorului, cât și al angajatului.
Am gândit prin acest nou proiect legislativ o implicare a mediului de afaceri, la care statul și BNR trebuie să răspundă activ, menit să sprijine pe de o parte tinerele familii, pe de altă parte să susțină creșterea natalității și popularea satelor cu tineri (două probleme uriașe pentru societatea și economia României). În același timp, susținem și industria imobiliară.  
Acest fond special care va fi gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, va fi alimentat, inițial, prin transferarea de către societățile comerciale puternice, al căror profit brut depășește 1 milion de lei, a 1% din acest profit. Foarte important, această sumă este deductibilă.  În plus, considerăm că în acest fel firmele au grijă și de angajați, pentru că în acest fel, tinerii vor fi stimulați să rămână în țară.
Sumele care li se vor putea acorda tinerelor familii cu destinația avans locuință nu vor putea fi mai mari de 15 mii euro și, respectiv, 15% din prețul locuinței și vor putea fi returnate Fondului, eșalonat, în 10 ani, începând cu anul 6 de la obținerea lor, în rate lunare egale, astfel încât Fondul să se realimenteze, și din această sursă, pentru alți beneficiari", a precizat deputatul PPUSL Andrei Gerea, care este și președinte al organizației Ilfov.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.