Andrei Gerea, reacție la premierul olandez Rutte: E atât de ocupat de România că a uitat de scandalurile de corupție cu băncile din țara lui

Premierul olandez Mark Rutte, aflat la Sibiu pentru a participa la summitul informal al liderilor UE, a declarat joi că România va putea intra în spațiul Schengen după ce va începe să respecte valorile democrației și ale statului de drept. Din ALDE, vicepreședintele partidului, Andrei Gerea, îi răspunde virulent și transmite că șeful Executivului din Olanda ar fi trebuit să se abțină de la a da lecții despre corupție, stat de drept sau democrație României în condițiile în care băncile olandeze sunt în centrul unui scandal de corupție care se întinde la nivel internațional.
Andrei Gerea este și candidat al ALDE pe lista la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Ieri, premierul olandez, Mark Rutte, ne-a transmis că România nu va fi admisă în spaţiul #Schengen pentru că nu suntem un stat de drept și nu avem democrație.

Deci ce ne spune nouă acest #Rutte? Că nu suntem un stat de drept? Că nu suntem o țară democratică? Dar ce fel de țară suntem? Dacă nu suntem o democrație, cum se face că deținem încă președinția Consiliului Uniunii Europene?

Și mă rog, cum ar trebui să fie statul de drept din România? Cu protocoale secrete, cu procurori care anchetează Guvernul pentru o ordonanță sau Parlamentul pentru o lege? Cu foști premieri sau președinți ai Parlamentului ascultați și filați ilegal 8 ani de zile, cu dosare penale fabricate care distrug cariere și care apoi sunt respinse în instanță?

Probabil că Rutte este prea ocupat cu statul nostru de drept de nu și-a rezolvat în țara lui, #Olanda, scandalurile de #corupție la nivel înalt cu băncile!

Nu mă deranjează atât de mult ce a declarat acest Rutte, chiar la noi în țară, cât mă deranjează faptul că nici cei din #PNL și nici #Iohannis, prea ocupați să le facă pe plac liderilor populari, să li se strângă mâna și să fie bătuți pe umăr, nu au spus o vorbă pentru a apăra România, pentru a apăra interesele mediului de afaceri din România. Nu l-au pus la colț pe premierul acestei guvern care refuză aderarea României la Spațiul Schengen.

Acest PNL stă la cerșit după aplauze, zâmbete și fotografii și la el în țară și în străinătate.

Îi transmit lui Rutte să se ocupe mai întâi de corupțiadin Olanda și să nu cumva, prea ocupat cu noi, să ne exporte și nouă câteva astfel de cazuri și problemele din ce în ce mai mari pe care le are acolo în privința consumului de #droguri!, a scris Andrei Gerea pe pagina sa de Facebook.

Conform cercetărilor europene, peste 60% dintre olandezi consideră că în țara lor fenomenul de corupție este unul cu foarte mare extindere.  În plus, guvernul lui Rutte a fost criticat de oficiali europeni pentru întârzierea cu care a luat măsuri împotriva corupției.

 Comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), publicat de SC Macazin Muntenia SRL, M.F.C. 41190002

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.