Andrei Gerea, soluții de urgență: Taxă 0 pentru măștile de protecție, verificarea conformității lor și testarea în masă

Deputatul Andrei Gerea propune eliminarea TVA pentru măștile de protecție și verificarea acestora pentru conformitate înainte să ajungă pe piață, pentru o eficiență cât mai mare a acestora, dar și pentru un acces sporit pentru populație, prin scăderea prețului.
"Propun eliminarea TVA pentru măști (sau cel mult o cotă până în 5%), măsură aplicată în mai multe state europene, care ar duce la scăderea prețului la măștile de protecție.
În același timp, cred că se impune un control temeinic la intrarea în țară, astfel încât pe piață să nu mai ajungă măști neconforme.
Degeaba poarta populația măști dacă acestea nu oferă protecția adecvată". O astfel de măsură a fost implementată în mai multe state europene, Spania fiind cel mai recent exemplu.
De asemenea, deputatul Andrei Gerea cere și o testare cât mai amplă a cetățenilor pentru identificarea cazurilor de persoane infectate precum și a contacților. "Simultan se impune o testare în masă pentru a identifica rapid românii infectați - inclusiv cei asimptomatici sau cu forme ușoare - și a bloca astfel răspândirea virusului.
Acum, testăm puțin, în unele județe foarte puțin și prost! Restricțiile nu vor fi niciodată îndeajuns", a mai subliniat Andrei Gerea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.