Andrei Gerea: Starea de urgență nu trebuie să alarmeze, absolut necesară. Să respectăm indicațiile autorităților! Apel la clasa politică

 Andrei Gerea a votat, ieri, pentru învestirea Guvernului Orban. Deputatul de Argeș a reluat apelul către clasa politică cerând responsabilitate și un efort comun. În același timp, Andrei Gerea a transmis că starea de urgență era necesară și nu trebuie să alarmeze populația. și că toți cetățenii trebuie să respecte indicațiile autorităților pentru a limita extinderea epidemiei și pentru intervenții eficiente acolo unde situația o impune.

"Am votat guvernul Orban 3. Așa cum am spus, cred că este nevoie de stabilitate politică, de un guvern plin pentru a reacționa așa cum trebuie în funcție de evoluția situației și de responsabilitate din partea întregii clase politice. Mă bucur că și toate partidele au înțeles că trebuie să conlucrăm.

România, la fel ca întreaga Europă și nu numai, trece printr-o perioadă foarte dificilă. Este momentul, acum, să încercăm să ne păstrăm cumpătul, să luăm cele mai bune măsuri, chiar dacă ele sunt poate mai drastice decât și-ar fi dorit unii sau alții și, mai ales, să le respectăm. Președintele Iohannis a anunțat că va fi decretată starea de urgență, o măsură absolut necesară. În contextul în care ne aflăm, precauția și măsurile de prevenire sunt extrem de importante, la fel cum și măsurile de reducere a efectelor.
Fac apel și la populație să respecte indicațiile date de autorități. Ne aflăm într-o situație mai bună decât alte țări din Uniunea Europeană, însă epidemia poate oricând să își intensifice efectele. Este mult mai bine să fim cât mai precauți, pentru a fi alături de cei care ne sunt dragi!  
Toate aceste măsuri sunt luate peste tot, este un set stabilit de cei mai buni specialiști din lume. Din fericire, avem și noi specialiști deosebiți pe zona epidemiologică.
Îi rog pe cetățeni să aibă încredere în acești profesionști.
Nu e cazul să ne panicăm, ci să acționăm inteligent. Mulțumesc în primul rând întregului personal medical, dar și angajaților din structurile MAI și celorlalți angajați din toate instituțiile implicate în ținerea sub control a acestei epidemii. Îmi dau seama de stresul prin care trec, de provocările și chiar de teama pe care trebuie să le depășească zi de zi.
Cred sincer că momentele pe care le traversăm acum ne pot maturiza ca națiune și ne pot face mai puternici", a menționat Andrei Gerea într-o postare pe contul său de Facebook.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.