Atentat terorist la Ambasada Romaniei din Afganistan. Gerea: condamn cu fermitate. Cei vinovati sa nu scape nepedepsiti

Un român şi-a pierdut viaţa iar un altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist îndreptat împotriva ambasadei României din Kabul, capitala Afganistanului.

Potrivit Ministerului de Externe, bărbatul ucis în atac avea 43 de ani şi era membru al echipei de securitate a ambasadei. Şefa diplomaţiei de la Bucureşti, Ramona Mănescu, a spus că atacul a vizat ambasada României, alături de alte misiuni diplomatice, aflate în acelaşi complex. Bărbatul care a fost rănit grav urmează să fie transportat la un spital din Europa.

Deputatul ALDE de Arges a reactionat in urma acestui atentat terorist. “Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar un altul a fost grav rănit în urma atacului terorist care a avut loc într-un cartier din Kabul. 

Acest om, dintre cei care asigurau securitatea campusului în care era Ambasada României, a murit făcându-și datoria, salvând viețile altora.
Îmi exprim întreaga compasiune pentru familia acestui erou și îi urez sănătate și însănătoșire grabnică celui de-al doilea român care este rănit.
Îmi exprim speranța că statul român își va face datoria așa cum trebuie și că cei răspunzători de acest atac terorist vor fi pedepsiți”, a postat pe pagina sa de Facebook Andrei Gerea. 

Iulian Fota, analist militar: "Rămâne să vedem cine a comis atentatul pentru că ar putea avea o relevanţă aparte în acest caz, dacă el devine sau poate fi legat de negocierile recente pe care americanii le-au dus cu talibanii în special pentru identificarea unei posibile soluţii de stabilizare a situaţiei în Afganistan. E prima dată când văd o ambasadă a noastră în ultimii 30 de ani devenind ţintă pentru atentatori şi într-adevăr asta ar crea o situaţie de securitate aparte atât pentru corpul diplomatic, cât şi pentru noi ca ţară. Asta poate să arate că am intrat pe radar ceea ce noi n-am fost până acum şi chiar în perioade mult mai dificile, mult mai grele"

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.