AUR i-a retras sprijinul Dianei Șoșoacă! Senatoarea AUR, atac virulent la Claudiu Târziu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis, miercuri, în ședința Biroului Național de Conducere al Partidului excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca și retragerea sprijinului politic acordat senatorului Diana Șoșoacă-Ivanovici.

„De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, se mai arată în documentul citat.

Șoșoacă lansează acuzații grave la adresa fostului său coleg de partid, Sorin Lavric, pe care îl acuză că ar fi amenințat-o cu bătaia. Șoșoacă îl laudă pe co-președintele George Simion și îl critică pe celălalt lider al AUR, Claudiu Târziu.

”Nu eu m-am luat, ci ei s-au luat. Ultima a fost când Sorin Lavric a ținut cu USR și mi-a închis microfonul, în Senat, pentru că m-am revoltat împotriva PNL, USR și UDMR de la guvernare și ar trebui să cer voie pentru discursurile mele în interiorul partidului. Ori, conform Constituției, după alegere, fiecare votează conform conștiinței sale. ”Cum mi-am permis să îi fac criminali?”, așa m-a întrebat Lavric.

Mi se trage și de la Comisia de Abuzuri, pentru că am avut o plângere împotriva Ralucăi Turcan. Mi s-a spus că ”cum îmi permit? Dragă Diana, comisia asta a fost înființată ca să fie!”. Am 500 de dosare pe rolul comisiei de abuzuri, după numai o lună, iar toate îmi sunt adresate mie.

George nu mi-a zis nimic niciodată, este un om foarte OK. I-am spus că voi pleca din partid, pentru că nu voi suporta un astfel de tratament. Domnul Sorin Lavric a folosit un limbaj de maidan și a ridicat palma la mine. I-am zis: ”cine ești tu, cum îți permiți tu să ridici palma la mine, să folosești un limbaj violent?”.

E prea devreme ca să fie ”târziu”! Mi-au zis, despre petrecerea de la Iași, cum de mi-a venit ideea asta fantastică?! Domnul Târziu mi-a spus acum o lună că trebuie să înțeleg că nu mai suntem în campanie electorală, că trebuie să fim un partid serios și să ne facem treaba. Mi-a spus că nu trebuie să dau totul.

În afară de George Simion și cu mine, nimeni nu a mai mers pe aceeași linie. Simion mi-a spus să nu fac vreun pas greșit și i-am spus că nu pot să stau într-un loc în care mi se pun cătușe și botniță. Nu pot să tac și să nu mai vorbesc. Nu mă voi dezice de linia mea, am luptat pentru popor, pentru dreptate, împotriva abuzurilor și corupției. George probabil e șocat de ce a făcut colegul său, Claudiu Târziu, pe care nu l-am văzut niciodată în campania electorală. Să fim serioși și să dăm cărțile pe față. Eu nu m-am certat niciodată cu George, nu am ce să îi reproșez.

Nu mă duc nicăieri, eu sunt Neamul Românesc. Eu nu mă pot alia cu partidele împotriva cărora am luptat. O să mai vedeți excluderi, demisii, nu vă spun ce e în Parlamentul ăla", a precizat Șoșoacă.
Liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu, a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, despre excluderea Dianei Șoșoacă din partid, că evenimentul care „a umplut paharul” a fost un scandal iscat în plen de senatoare, urmat de o discuție contradictorie în biroul său.

„S-au acumulat mai multe derapaje și am hotărât că pentru motive de indisciplină de partid și pentru nerespectarea codului de conduită parlamentară trebuie să o excludem.

A avut loc azi un episod destul de jenant în plenul Senatului, unde se făceau declarații politice și ăsta a fost evenimentul care a umplut paharul. Doamna Șoșoacă nu a respectat niște norme și a început cu acuzații de tot felul la adresa parlamentarilor prezenți. După care am încercat o punere la punct, de fapt am încercat să o aduc la adevăr și la realitate, dar nu am reușit și dacă dânsa crede că numai cu tonul ridicat și cu acuzații în cascadă poți să comunici, eu nu sunt de părerea asta și nu comunic prea mult în regimul ăsta.

Subiectul abordat nu este o problemă, fiecare parlamentar are dreptul la declarații politice și nu i le cenzurează nimeni, însă ideea este să te încadrezi în niște norme. Dacă ți se dau două minute și ți se atrage atenția că le-ai cam depășit de patru minute peste cele două, te oprești. Sau dacă ți se taie microfonul pentru ca tu continui, nu te apuci să faci toți parlamentarii criminali. Și dacă secretarul de ședință care se întâmplă să fie și șeful tău de partid, Sorin Lavric, te invită să iei loc și să încetezi cu acuzațiile și cu amenințările, iarăși, nu sari la gâtul lui. Sunt niște chestiuni elementare.

Dar ăsta a fost doar ultimul eveniment care chiar a umplut paharul. Noi am avut nenumărate discuții cu dânsa, pentru că face rău imaginii partidului și își face rău propriei imagini prin modul de a se manifesta, prin participarea la tot felul de scandaluri de presă pe care le isca, de la petreceri până la live-uri pe Facebook de altă natură”, a declarat Claudiu Târziu.
În ședința BNCP a AUR s-a decis și excluderea deputatului Mihai Lasca din partid, motivând că, la momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, acesta a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.