Bani de la Guvern pentru primăriile care nu pot plăti facturile la energie

By Pro Arges Februarie 14, 2022 211

Guvernul Ciucă înființează, luni, prin Ordonanță de Urgență, o nouă măsură de sprijin financiar pentru unitățile administrativ-teritoriale care nu pot suporta cheltuielile legate de achiziția gazelor naturale sau plata în avans a acestora:

 Sumele vor fi acordate din bugetul Ministerului Dezvoltării, „în situații deosebite și în condiții temeinic justificate ce pot conduce la sistarea furnizării energiei termice pentru încălzirea populației, generate de imposibilitatea achiziționării gazelor naturale”.

- Sumele se alocă bugetelor locale prin ordin al ministrului Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, „pe bază de cerere temeinic justificată”.

- Sumele se alocă unităților administrativ teritoriale care au beneficiat de subvenţia pentru acoperirea creşterii preţului gigacaloriei și la nivelul cărora nu s-a înregistrat excedent bugetar la 31 decembrie 2021.

- Sumele alocate nu pot depăși dublul subvenției pentru acoperirea creşterii preţului gigacaloriei.

- Sumele acordate se raportează la subvenția alocată pentru consumul de gaze naturale din lunile ianuarie, respectiv februarie 2022.

- Ministerul Dezvoltării va estima necesarul de sume pentru asigurarea finanțării cu prioritate a cererilor unităților administrativ teritoriale ce pot fi depuse. În baza analizelor și estimărilor realizate, ministerul identifică și criterii de departajare a beneficiarilor sau de limitare a alocărilor.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.