Bombă!! Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv procesul cu CSM şi ar putea rămâne fără funcţia de procuror-şef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi nu deține gradul profesional de procuror cu grad de Parchet de pe lângă ICCJ, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Laura Codruţa Kovesi a pierdut în instanţă gradul profesional de procuror cu grad de Parchet General şi a revenit la gradul de Parchet de pe lângă Tribunal.
Gradul profesional de PÎCCJ, una dintre condițiile pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis joi, 11 noiembrie, recursul CSM și a constatat că Laura Codruța Kovesi nu deține gradul profesional de Parchet de pe lângă ÎCCJ. Kovesi revine astfel la gradul profesional de parchet de pe lângă tribunal.
Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv procesul cu CSM

"Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii împotriva sentinței civile nr. 1248 din 09 aprilie 2019 a Curții de Apel București - Secția a VII-a contencios administrativ și fiscal.

Casează sentința recurată și, în rejudecată. Respinge acțiunea formulată de reclamanta Kovesi Laura Codruța, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 11 noiembrie 2021", se arată în comunicatul remis presei.

Secția pentru procurori a CSM a decis, în 2018, să nu îi acorde acest grad profesional fără concurs, doar în virtutea faptului că a fost procuror general al României.
Kovesi a atacat în instanţă decizia de atunci şi acum a pierdut definitiv.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.