Bombă! Timmermans recunoaște protocoalele secrete. Drăghici: Premierul Dăncilă a deschis ochii Europei

Dezbatearea din Parlamentul European a marcat un moment cu un impact deosebit în definirea conceptului de stat de drept. În premieră, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a cerut autorităților române să ancheteze protocoalele secrete. Mircea Drăghici susține că prin discursul său din plenul PE, Viorica Dăncilă a demontat dezinformările Monicăi Macovei și ale lui Cristian Preda și a prezentat realitățile din țară.
 "Este legitim să ne întrebăm în ce fel a apărat MCV cetăţenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor. În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituţii, despre numirile de magistraţi, despre lupta anticorupţie. Este foarte bine. Dar nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii şi instituţiile din justiţie (...)  Există decizii judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptări pentru a crea vinovăţii sau cum erau şantajaţi martorii pentru a depune mărturii mincinoase. Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. (...) Asta înseamnă, mai bine spus, că acest mecanism şi-a ratat menirea pentru care a fost creat. (...) Cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele şi a omis din neglijenţă sau din rea-credinţă aceste realităţi de neconceput în Uniunea Europeană. Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem, pentru că au loc pe teritoriul Uniunii Europene", a afirmat premierul Dăncilă la dezbaterea din Parlamentul European care are ca subiect ţara noastră.
După această depoziție, Frans Timmermans a cerut autorităților române să lanseze o anchetă asupra protocoalelor. Secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici a reacționat la discursul premierului Viorica Dăncilă.  ”Aşa cum era de aşteptat, Premierul României a avut o intervenţie foarte bună în cadrul dezbaterii de astăzi din Parlamentul European. În doar câteva minute, a reuşit să aducă în faţa Europei problemele cu care noi, ca români, ne confruntăm și să demonteze dezinformările pe care câţiva europarlamentari români au reușit să le impună ca fiind adevăr absolut.
Prin vizita sa la Strasbourg, Viorica Dăncilă a deschis ochii Europei spre ceea ce se întâmplă cu adevărat în România. Frans Timmermans însuși a fost de acord că este nevoie de o anchetare a protocoalelor secrete! Acesta este începutul prin care România va fi văzută cu alţi ochi de Europa.” a scris deputatul PSD Mircea Drăghici pe Facebook.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.