Centenarul la Pitești și Mioveni. Cele mai spectaculoase imagini video

Sute de argeșeni au urmărit Parada Militară din centrul Piteștiului, organizată de 1 Decembrie. În ciuda frigului de afară, cu steaguri în mână, oamenii au privit efectivele militare care au defilat în Piaţa Vasile Milea, din centrul Municipiului Pitești. La parada de anul acesta a lipsit tehnica militară, prezentă însă la Curtea de Argeș.
Seara, tot din Piața „Vasile Milea” a pornit o retragere cu torțe a cadrelor militare de la Garnizoana Pitești. Militarii s-au oprit în fața Primăriei Pitești. Pe tot parcursul defilării, aceștia au cântat „Treceți, batalioane române, Carpații”.
În An Centenar, Oraşul Mioveni, prin Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni, a pregătit locuitorilor şi invitaţilor o suită de manifestări culturale, artistice şi militare de mare ţinută, la care au fost invitaţi să participe toţi locuitorii oraşului. Coroane și jerbe de flori au fost depuse, sâmbătă, începând cu ora 10.00, la monumentele eroilor din Mioveni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. De la ora 13.30, a avut loc o demonstrațţie de acrobaţie aeriană relizată de Aeroclubul României, iar depunerea de coroane, care a marcat cinstirea eroilor neamului românesc, a fost precedată de intonarea imnului de stat și de o slujbă religioasă oficiată în fața monumentului din centrul civic, ținută de un sobor de preoți. De precizat că, pe lângă oficialitățile județene și parlamentarii de Argeș, la Mioveni au fost prezente delegații din toate orașele înfrățite. Primărița din Măgdăcești, Republica Moldova, a susținut un discurs emoționant pe platoul Centrului Civic.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.