Cîmpeanu, Răzgândeanu: Școala se va desfășura după scenarii semaforizate, adică nu scăpăm de școala online

După ce în urmă cu doar două zile Sorin Cîmpeanu spunea că nu se pune problema ca școala să se desfășoare și în format online, vorbind despre prezența fizică a elevilor în școli, ministrul Educației a dat-o la întoarsă ca la lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta: modul în care se vor desfășura orele va depinde iar de rata de infectare. Noul an școlar va fi marcat de o singură noutate, cel puțin pentru moment. În unele școli, licee și facultăți, vor exista centre de vaccinare. În rest, elevii se vor întâlni cu respectarea regulilor sanitare. Purtarea măștii de protecție, respectarea distanțării fizice, aerisirea claselor, dar și testarea pentru cei care prezintă simptome. 

”Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

”Dacă totuși apare valul patru mai intens, atunci sigur se vor lua măsuri, în funcție de incidența în fiecare localitate. Se vor trece școlile pe diferite formate, jumătate la școală, jumătate acasă. Deci nu este nimic nou”, spunea și președintele Klaus Iohannis câteva ore mai târziu. 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.