Cîțu anunță decizia! Cu cât vor crește pensiile românilor

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că pensiile pot creşte anul acesta doar cu 10%. Parlamentul a decis prin lege că pensiile ar fi trebuit să crească cu 40%, însă până acum Guvernul Orban și ministrul Finanțelor nu au anunțat dacă vor respecta legea.

Florin Câțu susține acum că acea creştere cu 40%, aşa cum este prevăzută în legea adoptată de Parlament, ”ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”, chiar dacă nu exista criza provocată de coronavirus, mai apreciază ministrul. ”Când sunt oameni care poate nu îşi găsesc locuri de muncă, şomajul explodează în Europa, economiile sunt la pământ şi totuşi facem acest efort”, a afirmat Cîţu.

Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, la un post de televiziune, că pensiile pot creşte cu 10% în acest an, informează News.ro.

Întrebat de ce doar cu atât, Cîţu a răspuns: ”În primul rând, creşterea pensiilor, aşa cum a fost ea trecută prin Parlament, nu avea nici o sursă de finanţare. Guvernul socialist, aşa cum am prezentat părţi din document anul trecut, în noiembrie, a prezentat o notă în care spunea foarte clar că nu poate să crească pensiile fără să influenţeze, să destabilizeze bugetul şi propunea – e un document pe care îl voi prezenta - reeşalonarea creşterii. Deci toată lumea ştia acest lucru. Nu are nicio legătură cu creşterea economică. Chiar şi dacă am fi avut creştere economică de 4%, tot ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”.
Acesta a precizat că decizia finală este a Guvernului, fiind o decizie politică, însă datoria sa este să prezinte situaţia.
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.