Cîțu, scad sau nu veniturile bugetarilor anul acesta? Ce le pregătește premierul bugetarilor

Florin Cîțu a refuzat, joi seara, să spună dacă veniturile bugetarilor vor scădea în acest an, după ce a amenințat că va desființa o serie de sporuri. După ce și Raluca Turcan a confirmat această tăiere, azi, ministrul muncii a spus că este un fake news: ”nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor”! Mai mult, premierul a afirmat că va propune ca funcțiile de conducere să fie pe mandat, iar funcționarii să treacă la alt departament, prin rotație, după două mandate. Premierul a explicat, la Digi24, că aceasta este o soluție pentru a avea un sistem public cu funcționari performanți.

Cîțu a fost întrebat, la Digi 24, dacă veniturile bugetarilor o să scadă în 2021, dar premierul a răspuns: ”vom vedea ce se va întâmpla!”

”Sunt domenii în care sunt 30%, sunt domenii în care sunt mai mult de 30%. Din anvelopa salarială, sporurile reprezintă 30%. Noi am decis să menținem veniturile la nivelul lunii decembrie 2020. Eu vreau să facem reformă în administrație, modul în care oamenii sunt evaluați.

Am plafonat salariile. Legea salarizării a trecut prin Parlament, iar orice corectare se va face tot în Parlament. De unele sporuri știam. Toate organismele internaționale, agențiile de rating, Comisia Europeană, ne-au atras atenția că dacă mergem în acest ritm nu vom putea plăti nici pensii, nici salarii.

Și în 2021 vom avea o economie performantă, vor crește veniturile celor din sectorul privat, vom avea o inflație în scădere. Va fi o reformă în întreg aparatul și vom vedea ce se va întâmpla.”, a declarat Florin Cîțu.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.