Concurs de promisiuni la drumurile naționale: Pitești- Sibiu, gata cu un an mai devreme!

By Septembrie 23, 2016 1218

Autostrada Piteşti - Sibiu ar urma să fie finalizată în 2021, cu un an mai devreme decât termenul prevăzut în Master Plan, iar în 15 noiembrie vor fi terminate studiile de fezabilitate pentru trei loturi, declară ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, cel care conduce Drumurile Naționale care mai aveau să dea cu aspiratorul pe DN 73 pentru vizita lui Iohannis în Argeș după luni de zile în care nu au muncit nimic,
  Sorin Buşe a promis, probabil în calitate de viitor candidat la parlamentare din partea vreunui partid, la Suceava, într-o conferinţă de presă, că, în ceea ce priveşte autostrada Piteşti - Sibiu studiile de fezbilitate vor fi terminate până în 15 noiembrie, inclusiv lotul 4 care era în întârziere. "Vrem să licităm lotul 1, 4 şi 5 pentru proiect tehnic şi acord de construcţie până la 30 noiembrie”, a spus Buşe.
El a adăugat că la loturile 2 şi 3, cele mai dificile, se va finaliza în câteva zile traseul final, iar în aprilie 2017 va fi finalizat studiul de fezabilitate, licitaţia urmând să fie lansată în mai 2017.
Buşe a afirmat că, deşi Master Planul prevedea ca autostrada să fie finalizată în anul 2022, angajamentul CNADNR este să o termine în 2021, cu un an mai devreme.

Semnal că este nevoie de Pitești- Sibiu: Renault mută și în Maroc producția modelului Dacia Logan MCV

Autostrada Piteşti - Sibiu este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional.
De altfel, Dacia a anunțat că mută surplusul de producție pentru Logan MCV de la Mioveni în Maroc, cel mai probabil pentru că decât să investească în creșterea productivității în România, fără această autostradă, este mai profitabil să o facă la fabrica din Tanger.


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.