Coronavirusul Galben în Argeș! Miuțescu se laudă că împarte riscul prin județ: S-a văzut cu prefectul și președintele CJ Argeș! Simona Brătulescu: M-am autoizolat, vreau să fac testul

Teatrul absurdului în Argeș. În timp ce șefii de instituții o țin într-o veselie cu să nu fie panică în populație, liderul Adrian Miuțescu împrăștie pericolul infecției cu coronavirus prin județ. 

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Drept urmare, Orban a anunțat că se autoizolează la Vila Lac, iar membrii Biroului Permanent Politic Național al PNL sunt, conform informațiilor date de Orban în autoziloare la domiciliu. În plus, cei din Guvern sunt supuși testelor pentru a vedea dacă sunt infectați. Adrian Miuțescu, liderul PNL Argeș și președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, a declarat pentru publicația Sursa ta că a participat luni la ședința Biroului Executiv în care a fost prezent și senatorul Vergil Chițac, cel infectat cu COVID-19. Deși știrea a apărut de ceva timp, iar Miuțescu avea informațiile că senatorul este infectat, în loc să stea acasă, omul se plimba bine-mersi prin Palatul Administrativ, s-a întâlnit cu prefectul Emanuel Soare și cu președintele CJ Argeș Dan Manu. Ba chiar ar fi dat mâna cu ei, deși din anumite informații, președintele CJ Argeș nu ar fi recurs la această formă de salut.

“Eu sunt la prefect în birou in acest moment, am dat și mâna cu domnul Manu când am intrat în Consiliul Județean... Acum, asta este situația, să văd ce face fiecare! Pe acest raționament, trebuie să intre și domnul Manu în izolare! Îi văd pe toți că se bucură, dar atât pot să le spun clar pesediștilor:  Să stea liniștiți că nu scapă de mine! Cu izolare, cu coronavirus, fără coronaviurus. Am fost într-adevăr la ședința de luni la care a participat domnul senator, dar am stat în partea opusă a sălii și nu am interacționat direct. Acum, vă închipuiți, că de luni încoace fiecare om din sala respectivă a interacționat cu zeci de alte persoane. Eu m-am văzut în ședinte, în întâlniri. Deocamdată, fiind la Pitești, nu am putut discuta direct cu cei din conducerea partidului, știu doar ce s-a dat la televizor și nu știu cu exactitate la această oră dacă trebuie să intru în autoizolare. Dacă trebuie, asta fac. Ori în apartamentul în care stau la București, ori mă duc acasă, la Curtea de Argeș. Mă uimește și mi se pare lipsit de responsabilitate să văd bucurie pe acest subiect!”, a declarat Miuțescu pentru Sursa ta!

Adică, omul, ce spune, vă bucurați că PNL-ul are coronavirus, lasă ca le dau și pesediștilor, aia cum ciuma roșie! Mai are să se vadă cu tabăra care îi e împotrivă din PNL Argeș și cu primarii pe care nu îi suportă, ca să îi liniștească și pe ei! Halal gândire la un demnitar!

Păi dacă a văzut la televizor că senatorul Chițac este infectat, ca măsură de precauție, ce faci? Mergi să te pupi cu prefectul și cu președintele de CJ și să te vezi cu o mulțime de oameni? Păi dacă el nu respectă indicațiile Guvernului, deși este reprezentant al Guvernului, ce pretenții să aibă prefectul de pildă de la un cetățean obișnuit de prin Râca, de exemplu?

Simona Brătulescu: M-am autoizolat la București

În altă ordine de idei, și ca o paralelă, Simona Brătulescu, cea care este secretar de stat la Cancelaria Primului-ministru, s-a autoizolat la domiciliu în București.

"Am aflat de la televizor că domnul senator Vergil Chițac  este infectat, ca atare, pentru siguranța tuturor cu care aș fi putut intra în contact, am decis să mă izolez la domiciliu la București. Îmi voi face și testul pentru a vedea dacă sunt probleme, în prezent nu am niciun fel de simptom. Am văzut că și premierul Ludovic Orban a făcut o recomandare pentru toți colegii din Guvern și că și domnia sa a recurs la metoda de autoizolare", a declarat, pentru Proarges.ro, Simona Brătulescu.

 Update: Ce spune Miutescu

Adrian Miutescu a transmis, printr-un comunicat de presa, urmatorul mesaj: 

Legat de informațiile apărute în spațiul public, unele rău intenționate,doresc să fac următoarele precizări. Astăzi am avut o întâlnire cu domnul prefectatât pe tema epidemiei și pe combaterea ei în județul Argeș cât și pe tema altorsubiecte de interes județean. În timpul discuției din biroul domnului prefect ama$at de la televizor decizia premierului de a solicita izolarea membrilorGuvernului și a membrilor Biroul Permanent Național. Săptămâna aceasta amparticipat la multe întruniri, inclusiv la ședința de birou luni la care a participat șidomnul senator Vergil Chițac. Eu am stat la o distanță considerabilă de domniasa, nu am interacționat direct. Apoi am avut întâlniri de lucru cu miniștrii, am fostla birou, am urmat activitatea cotidiană. Astfel, pentru a elimina orice suspiciune, am decis să solicit o echipă de laDirecția de Sănătate Publică pentru a efectua testul pentru depistarea COVID-19atât mie cât și domnului prefect. De asemenea, am discutat telefonic, în urma cucâteva minute, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și recomandarea domnieisale este autoizolarea la domiciliu pentru toți membrii Guvernului și pentrumembrii BPN. Același lucru îl voi face și eu, voi intra în autoizolare la Curtea deArgeș. Președinte PNL Argeș, Adrian Miuțescu

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.