Dăncilă anunță excluderi din PSD după ce guvernul Orban a trecut de Parlament. Rădulescu: Nici dracu nu îi mai vota...

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat  că aceia care au trădat și au votat pentru învestirea guvernului Orban vor fi excluși din partid: "De astăzi PSD intră oficial în Opoziție și ne vom asuma toate responsabilitățile care decurg din acest rol. Aș vrea să fie foarte clar că în conformitate cu decizia luată in CEx, toți cei care au votat vor fi excluși din PSD."

Parlamentarii social-democrați care au fost prezenți și au votat în Parlament la învestirea Guvernului Orban sunt senatorul de Dolj Eugen Gioancă, deputatul de Cluj Cristina Burciu și deputatul de Bacău Elena Hărătău.

Declarațiile vin în contextul în care executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”, din cele 233 de voturi necesare învestirii.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat luni, după ce guvernul Ludovic Orban a primit votul de învestitură în Parlament inclusiv cu voturi de la PSD-iștii, că respectivii social-democrați trebuie excluși din partid. El a adăugat că  'nu-i vota nici dracu'' la parlamentare dacă ziceau că vor face ce au făcut luni la vot.

De precizat că Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, președinții celor două Camere ale Parlamentului - primul unul dintre liderii PSD și al doilea un fugar din ALDE și susținător al PSD, au fost prezenți inclusiv la depunerea jurământulu de către Guvernul Orban.

De altfel, în presa centrală au apărut și numele celor care vor fi excluși:

    Cristina Burciu (Cluj), deputat
    Eugen Gioancă (Dolj), senator
    Elena Hărătău (Bacău), deputat
    Emanoil Savin (Prahova), senator / Observație: acesta demisionase din grupul senatorial PSD și activa ca independent, dar încă este membru PSD)

Deputații Sorin Bota (Maramureș) și Mihăiță Găină (Ialomița) au fost excluși din PSD după ce au votat moțiunea de cenzură dar au fost păstrați în grupul parlamentar PSD în speranța că nu vor mai vota și instalarea noului cabinet. Cei doi au votat și pentru guvernul Orban, astfel că aceștia vor fi trași definitiv pe linie moartă în PSD.
 

De asemenea, nu va mai activa în grupul PSD nici deputatul Remus Borza, care este în prezent afiliat social-democraților, după ce și acesta a votat pentru guvernul Ludovic Orban.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.