Decizia care l-a bucurat enorm pe Mircea Badea! Câțu, propus premier de Iohannis

În timp ce în toată lumea statele încearcă să se concentreze pe găsirea unor modalități clare de combatere a coronavirusului, politicienii din România o țin langa cu jocurile lor de doi lei. Așa se face că, sperând că va înregistra în sfârșit un premier și un guvern respins și că se apropie tot mai mult de ipoteza alegerilor anticipate, Klaus Iohannis forțează limitele și l-a propus premier pe Florin Câțu. Știți, ministrul de finanțe care ne-a împrumutat zi de zi cu milioane de euro pe care și stră-nepoții noștri vor munci să îi plătească băncilor. Probabil că în toată România, un singur om și-ar dori ca într-adevăr Câțu să ajungă premier: Mircea Badea. Cunoscutul om de televiziune, în stilu-i caracteristic, în speranța unei ironii totale a vieții, "îl iubește pe Florin Câțu!

 

„Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns iarăși la consultari și la desemnări.

 PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate. Guvernul Orban a venit cu o agendă refomatoare, a reușit în timp record să vină cu buget pe anul 2020 și s-a apucat de lucruri importante, printre care schimbarea legislației privind alegerile locale. Acest lucru nu a fost agreat de PSD, care s-a opus vehement reformelor. A reușit să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură prin Parlament.

După care am dorit să deblochez repede situația. Am convocat consultări, am desemnat un prim-ministru. Surpriza neplăcută – PSD a început de tergiverseze procedurile. Au trecut cele 15 zile în care ar fi trebuit să aibă un vot, nu s-a votat și atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament. Pentru a depăși blocajul, Ludovic Orban și-a depus mandatul.

Noi nu ne dorim să blocăm România, noi ne dorim să mergem mai departe, să rezolvăm problemele țării.

După consultări, acum am decis deja să fac o desemnare. Așadar, am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare.”

Nici în cele mai negre vise nu îl vom vota pe Florin Cîțu”, a spus Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, astăzi, după consultările cu șeful statului.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.