Deputat PNL atac la guvernul Cîțu: Ideologia de gen nu are ce căuta pe actele de identitate ale românilor

Chestorul Cătălin-Aurel Giulescu a declarat, miercuri, la Antena 3, că sunt peste 50% șanse ca în noile buletine de identitate să se revină la rubrica „sex” și să se renunțe la rubrica „gen”. În acest moment, pe cărțile de identitate este trecut sexul persoanei, masculin sau feminin. O puternică dezbatere publică s-a iscat după ce în cărțile electronice de identitate lansate în teste la Cluj-Napoca rubrica „sex” este înlocuită cu rubrica „gen”. MAI a invocat un regulament european în acest sens, în timp ce contestatarii deciziei spun că este primul pas pentru a îndeplini cerințele persoanelor transgender.
Evident, acest subiect este aproape tabu în România. Pe televiziuni abia dacă se atinge acest subiect, iar politicienii îl ocolesc cu obstinație. Culmea este că o reacție intransigentă a venit din partea unui deputat al PNL și nu al opoziției. Pavel Popescu a cricat decizia Guvernului Cîțu de a scoate tricolorul de pe noile cărți de identitate electronice și de a înlocui rubrica „sex” cu „gen” .

„Este inadmisibilă abordarea ideologică care reiese din noua carte de identitate! Să înțelegem că MAI este in avangarda revoluției culturale a genului? Oare "marșul lung prin instituții" a trecut de nivelul gardului de la fostul sediu al CC al PCR și acum a ajuns în toate cotloanele fostului sediu simbol al puterii comuniste?
Ideologia de gen nu are ce căuta pe actele de identitate ale Românilor, Români definiți prin tricolorul roșu, galben și albastru, simbolul ancestral și definitoriu al identității românești, iar nu prin vreunul din cele peste o sută de "genuri" pe care noii revoluționari totalitari ai postmodernitatii încearcă a le impune prin orice mijloace drept norma socială unei umanități tot mai agresate de aberații ideologice bizare!

Și încă ceva: Constituția României spune limpede că România este stat Național, așadar autoritățile centrale, guvernamentale în speță, sunt obligate să respecte Identitatea Națională, reprezentată de însemnele tricolorului românesc, iar nu fantasmagorica identitate de gen!”, scrie Daniel Gheorghe pe Facebook.


Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.